Kicsit ellent kell mondjak OpLabnak. Neki mar elmeseltem ü most itt is: kb. 2 perc volt beuzemelni, beleertve az NT kotelezo ujrainditasat is a RAS dolgok ujrakonfiguralasa miatt...
Megy sima egycsatornas es ketcsatornas ML-PPP-ben is, Elenderes elofizetessel. Analog vonalak is mukodnek, egyelore. Lehet, firmware kerdese a dolog ? Vagy egyedi peldany problemaja volt OpLabnal ?
Nekem mas a tortenetem, ami idevag:
Megrendeltem augusztus 31-en, a regi akcioban a cseret. Szeptember 11-gyel be is vittek a rendszerukbe :-(, ki is jottek, hogy szerelnek, akkor NetModot hoztak, de kiderult, hogy a sarki kontenerben nincs szabad ISDN kartya. Elmentek, en felhivtam a megfelelo Matavos holgyet, aki raboritotta Obudara az asztalt, most jottek penteken ujra. Hoztak kartyat a sarki kontenerbe, de most Elcont hoztak hozza. Mindegy... Hivom a 1212-t, hogy kellene nekem erre Mindenkinek kedvezmeny, ficko mojol, kozli, van rajta hetvegi kedvezmeny, ugyhogy nem lehet. Jo, akkor szedjek le azt - senki nem mondta amegrendeleskor, hogy a ketto egyutt nem megy ! - es tegyek fel a Mindenkineket, az tobbet er nekem. 21 percet !!! toltottem el a vonalban, nagyobbreszt a suket csendet hallgatva, mire kideritette, hogy nem lehet, mert azonos nappal nem vehet le es tehet fel kedvezmenyt !!!, vagyis leveszi penteken a hetvegit, es hetfon tudja feltenni a Mindenkineket ! Megkerdeztem, hogy hogyan lehet az, hogy a hetvegi kedvezmenyt ho vegevel (szombat) le tudja szedni, de a masikat elsejevel nem tudja feltenni, erre kozolte, hogy tudna, de nem dolgoznak vasarnap. Erre csak azt tudtam mondani, hogy a szamitogepek korat eljuk, egyszeruen nem tudom azt elkepzelni, hogy ennek ne lenne megoldasa a rendszerukben - vagy ha megis, akkor dobjak ki, csinalunk helyette valami hasznalhatot. A 21. perc vege fele a ficko mar kisse ideges volt, mert tudvan tudta, hogy csupa olyasmit vetek a szemere, amit valoban vetheto, es hogy csak kicsit nagyon hunyok a dologban.
Mindenesetre turtoztettem magam, csendben elkoszontem tole - hiaba uvoltok vele egy sort, attol neki nem lesz jobb, de nekem sem. Mindegy, hetfotol Mindenkinek, es ujra kerek lesz minden.
Mas, kerdes: be lehet-e ugy allitani az Elcont, hogy mind a ket analog porton becsorogjon egy szam, de ha mind a ketto szabad, akkor csak az egyiken ? Ha barmelyik foglalt, akkor a masikon, ez megy, ha mindket a/b-re raprogramozom a szamot. Viszont igy a kozpontomnak ket fovonalat is becsongeti, ha szabad mindket a/b csatlakozo...
ElC.