oplab
2000.09.30
|
|
0 0
542
|
Azt meg elfelejtettem az elobb megirni, hogy a netmod, amit a szerelo hozott, egy hasznalt darab volt. Ez egyreszt akkor derult ki, amikor levettem a falrol, hogy befurjam a masodik felerosito csavart - mert csak felakasztotta az elcon helyere - es ekkor lattam, hogy akkora adag kosz van a hatan, ami meg a jo Bartok Bela uti kornyezetben (ahonnan leszedte) is csak honapok alatt johet ossze. Hogy honnan tudom, honnan szedte le? Az 1-es analog portra be volt programozva egy Bartok Bela uti Kft telefonszama. Meg egy szivas, nem neztem meg, hogy mire volt programozva ez a port, csak masnap. Faxra volt allitva, igy a rola kimeno hivasra csodak tortentek az ellenoldalon (pl. hivom az egyik kollegat, es mind a 10 hivoszamara kozli, hogy az allomas az elofizeto kivansagara nem kapcsolhato. Hivjak a szamomat es csak a Siemens Profiset cseng, az analog keszulekek a lakasban nem. Hivom a sajat bunkofonomat, kicseng, es nincs csengetesi visszhang a telefonban. (ez adta egyebkent a megoldast, mert a bunkofon kiirta, hogy FAX). Ehhez kepest mar csak aprosag volt, hogy a szerelok lezarast nem tettek az S0-busz vegere. Nem voltak hajlandok itthagyni a 4 falicsatlakozot, ugy kellett megvennem a boltban a hetvegere hagyott tovabbi szerelesekhez, mert csak egyet szereltettem fel veluk, nem akartam rogton kabeldzsungelt csinaltatni a lakasbol (nem is volt naluk, csak ketto, mint kesobb kiderult...) A netmodot hozo ifju titan meg elfelejtkezett arrol, hogy be kellene allitani a ket kapcsolot, igy duplan volt lezarva az S0-busz egyik aga, viszont extended buszra volt atallitva, ezert aztan az azon az agon levo ISDN vegberendezes nem mukodott... Szoval ha en lennek a MATAV muszakon ezeknek az emberkeknek a fonoke, akkor azota mar nem is lennek a fonokuk. :-) |
|