lasagne
2000.09.30
|
|
0 0
1437
|
Sziasztok. Most járok kb a 400. hozzászólásnál, tehát nem vagyok naprakész.
Sok érdekes dolgot olvastam eddig. Előre bocsájtom, én azok közé tartozom akik szkeptikisan nézik azt amit amerika "csinál".
Most csak így hirtelen: (az oktatásnál járok épp) Hogy alakulhat ki egy gyerekben érdeklődés valami iránt, amiről esetleg fogalma sincs? Szerintem ezért nem ér semmit a liberális oktatási rendszer. Kicsit durvábban: ez az idősebbek élettepasztalatát kérdőjelezi meg azáltal, hogy a gyerek azt csinál amit akar. Ez szép lassan anarchiához is vezethet és akkor igencsak ellentmondásos helyzetbe kerülhetnek. Úgy mint szabadság és rend.
Ilyen dolgokban mindig Hobo száma, a jöjj vissza vándor jut eszembe, annak is a következő sora: A szabadság magányos dolog. És milyen igaz. Csak látni kell az összefüggéseket. Valahol meg kell húzni a határt. Ismerni kell saját korlátainkat, de ahol a fejedbe verik, hogy mi vagyunk minden ami jó, ezt nagyon nehéz felismerni. Akinek sikerül az tényleg megbecsülést érdemel részemről.
Egyébként 14-én megyek nyújorkba. Egy hétre. Nem amerikába: a barátnőmhöz (-ért? jó lenne)
további kellemeset mindenkinek |
|