nobodybuilder Creative Commons License 2000.09.29 0 0 93
na még egy öt perc:
szerintem nincs enyhítő körülmény. minden szoftvercég befektet, fejleszt, költségei vannak, az eredmény pedig a cég tulajdona. természetesen a cég dönti el, hogy ezt hogyan, milyen feltételekkel licenszeli. tudunk példákat sorolni a két végletről: pl. a redhat és a m$. én azt mondom, hogy ha egy licensz nem tetszik vagy nem engedhetem meg magamnak, akkor keresek helyettesítő terméket. a szoftverpiac eléggé pörgős ...

az, hogy te eddig outlookos levelet kaptál tőlem, egy véletlen. használok még pine-t, mutt-ot, VAX-VMS mailt, netscape-et, webes mailereket rendszeresen ésatöbbit alkalmanként. az ótlúk messze a legszarabb mind között, csak azért tértem át a laptopomon erre (csak vindóz alatt és csak netscape helyett), mert ez le tud egy menetben szedni több mailboxot is. amúgy a legjobb megoldás erre a fetchmail+mutt, miért ne ezt tanulnák a gyerekeim is?

a többire: én elhiszem az egyszeri felhasználó problémáit, de nem ez mozgatott, amikor ide beírtam. hanem az, hogy láttam a nullásban egy agyament tervet, valaki boldog öntudatlanságban elém tárta, hogy hogyan matathatna még jobban a zsebemben, és még azt várta, hogy csatlakozzam is. hát vazze!

mondom mégegyszer: két gazdaság közül az fejlődik jobban ceteris paribus, amelyikben kisebb mértékű és kevesebb területen van jelen az állami beavatkozás. minden ilyen program káros, még ha jó szándék is áll mögötte.
gazdaságpolitika "űzésére" persze minden állam igényt tart, de csak a minimalista gazdpol jó. szerintem.
nbb.véresszájú

Előzmény: Solt (89)