Hát DOS-os felületen utoljára jó 10 éve oktattam, és nehéz lenne visszaszoktatni a dedeket reá. (Engem is)
En se arra gondoltam, hogy szokj vissza ra. Mint irtam, hiszen Te magad utaltal ra, hogy most az van fonn. Ugyebar az is szabalytalan, tehat amig el nem dol, mi legyen, mindenkeppen valami free szoftvert kellene felraknod.
WINDOWS-ból nincs valami "OPEN" változat?
Mostanaban alltak neki, nem hiszem, hogy erdemes lenne megvarod, mig elkeszul… :-((
És hogy lehet oktatószoftvereket jutányos áron szerezni?
Peldaul felhivod az MS-hotline-t es megkerdezed. Ha jol emlekszem, iskolaknak jelentos kedvezmennyel aruljak az „oprendszereiket”. (Azon viszont elgondolkodnek, hogy szervernek ne tegyek-e fel megiscsak linuxot! 10 licenccel mar egesz csinos summa lehet egy Windows 2000 szervervaltozat!) Asszem Office-t is adnak iskolaknak csokkentett aron, bar az ingyenes StarOffice-t azert nem muljak felul, illetve alul. ;-))) A Corelnek is van ilyen akcioja, ha jol emlekszem, peldaul a Codra arul kedvezmenyesen DRAW-ot, Venturat. Szoval ezek nem titkos akciok, komolyabb szovtverkereskedok biztosan szivesen adnak felvilagositast oktatasi aras szoftvereikrol. En regebben mar toltottem is le ilyen arjegyzekeket, de ne kerdezd, hogy honnan. (Szoftver ABC, Sprint, Gemofis… Fene se tudja mar.)
Egyébként vajon a Ny-Európai illetve amerikai iskolában mi a helyzet?
Speciel egy muncheni Hauptschulerol tudok (abba az iskolatipusba olyan gyerekek jarnak, mint nalunk szakmunkaskepzobe!), ott a tanarok minden adatot szamitogepen keresztul hoznak az iskolavezetes tudomasara. Bekotott internet stb. Fekete szoftver az iskolaban nem letezik. Amijuk van, az termeszetesen jogtiszta. Joval nagyobb epuletben joval kevesebb gyerek tanul, mint a magyar atlag. A haztartastan tantermuktol padlot fogtak a magyar pedagogusok (egy tucat automata mosogep meg ilyesmi)… A keresetekrol nem irok, nem akarlak elkeseriteni… :-(((