syrius Creative Commons License 2000.09.29 0 0 5
Hát DOS-os felületen utoljára jó 10 éve oktattam, és nehéz lenne visszaszoktatni a dedeket reá. (Engem is) A LINUX-ot meg többen ajánlották, de akkor megint fussak neki az n. továbbképződésemnek? Persze nemcsak rólam van szó, hanem a gyerekeről is, akik otthon mégis WINDOWS-t látnak és nehéz lenne ez a kettős nevelés. WINDOWS-ból nincs valami "OPEN" változat?
Azt hiszem nincs különbség, hogy 1 licence-ünk van vagy egy se. Ha ezek most az iskolákba jönnek, akkor az már számomra eleve nem a jószándék jele. De jönnek? Erről nem hallottatok? És hogy lehet oktatószoftvereket jutányos áron szerezni? Egyébként szerintem is a legjobb reklámot mi csináljuk a gyártóknak, mert itt szerettetjük meg velük a programokat, bár a hazai jövedelmi viszonyok mellett nem csoda, ha végül mint felhasználók ők se legális szoftvert fognak használni. Egyébként meg egyre kevésbé a szoftverárakkal van a gond, egyszerűen az az elképesztő szakadék nyilvánul meg, ami az itteni keresetek illetve oktatási pénzek és a kintiek közt van. Egyébként vajon a Ny-Európai illetve amerikai iskolában mi a helyzet? Van valakinek idevágó tapasztalata? Nem mintha az segítene rajtam.
Előzmény: renegade (4)