Nbb, nem válaszoltál a kérdésemre. Szerinted van helye enyhítő körülménynek?
Az OEM otthoni használatáról: Nem minden munkáltató engedheti meg magának, vagy érzi szükségesnek, hogy az összes alkalmazottja elé rakjon egy PCt, főleg nem jogtiszta szoftverekkel. Biztos vagyok benne, hogy a(z ex)céged sem ilyen, a legtöbb helyen ott is az OEM-től egészen eltérő licensz-szerződési konstrukciókkal kerültek a szoftok. Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy a nem létező gyereked jogtisztán használhatná a szoftot. (Hacsak nem veled egy helyen dolgozna ő is, így jogosulttá válva annak használatára.)
"mellesleg, ha valaki attól érzi, hogy halad a korral, hogy vördöt meg kinéző gyorsvonatot használ, akkor az leírhatatlanul hülye."
Az ilyen mondatok miatt kerülsz állandóan konfliktusba a téged nem ismerő t.asztalosokkal. Azzal nem tudod elismertetni magad, hogy másokat fikázol, ignore-ba teszel stb. Van neked elég ismereted, érzéked a témához, hogy az alapján értékeljenek. Attól, hogy te is idióta auto-elválasztós Outlokkal írod a leveleid, tisztában vagyok vele, hogy nem csak haladsza korral, de a magad területén előtte is jársz.
"nekem is ugat már három hete a winzip, hogy vagy regisztráljak vagy format c:!"
Látod, pedig neked igazán lenne pénzed regisztrálni azt, ha kényelmesnek találod a használatát, illetve megvan a tudásod hozzá, hogy egy free parancssoron (un)zip-et használj.
Ha a cégnél te is Micros~1-ot használsz, akkor hogy várod el egy képzetlen felhasználótól, hogy a munkahelyén -- ahol a többi szerencsétlennel való zökkenőmentes(ebb) információ-cseréhez még annyi lehetősége sincs, mint neked -- ne azt használja? Vagy úgy gondolod, hogy a munkahelyén nyüstölje csak a vördöt, otthonra meg tanulja ki a Linux/StarOffice párost, és okítsa ki az iskolában Wordöt tanuló gyermekét is annak használatára?
"Bár ez szerintem józan ésszel is felérhető."
Ez megint egy ilyen csiki-csuki fikázás. Sokan megértik, amit írsz, de az, hogy az ettől eltérő vélemény lehetőségét kizárva csak a meghajlás és hülyének deklaráltatás lehetőségét hagyod meg, nem méltó hozzád. Azok a téged nem ismerők, akik amúgy vitatkoznának az érveiddel, erre vagy bepipulnak, vagy hagyják az egészet a faszba. Nem feltétlenül bennük van a hiba.
Én például -- lehet, hogy nem elég józan az eszem -- nem tudom hirtelen eldönteni, hogy hasznos lenne-e a közpénzekből támogatni, vagy adókról lemondva elősegíteni az otthoni számítógép- és internethasználat elterjedését. Lehet, hogy rám vetítve lenne 2-3 ezer Ft a kiadás, de sokszor előfordult már, hogy lazán megadtam volna ennyit azért, hogy a munkám során ne kelljen állandóan a fogadó fél elmaradottsága miatt valami kőkorszaki módszerrel pepecselnem.