igazi hős
2000.09.29
|
|
0 0
23
|
Bevallom én is a pontrendszert helyeslők közé tartozom, bár nem teljesen hiszek abban, hogy ezentúl nem lehet egy gyorshajtást 40 rugóval megúszni (mondjuk 4 pont helyett). Igenis büntetni kell(ene) a veszélyesen autózókat: a forgalomban gyorshajtókat, a sávok közt cikázókat, a villamos sínen előzőket, stb. Ide tartozik a szabálytalanul parkolók egy része is (mert ha nem látok b egy kereszteződésbe a járdasarkon parkoló teherautótól, akkor nem is tudom megadni a jobbkezet). Megjegyzem én sem vezetek igazán szabályosan (elég sietős vagyok), de tudom, hogy ez az én kockázatom és vállalom érte a felelősséget.
Az 'ismeretlen autós' témához: az üzembentartó felelőssége a hatályos KRESZ szerint nem (és a józan ész szerint sem) ér végett az autóból való kiszállással, tehát bárki vezette az autót, azért felelős vagy (vagy áthárítod a felelősséget a személy megnevezésével). Két példa: 1. ha odaadom az autót a jogsi nélküli haveromnak és elgázol valakit, akkor jogosan engem (is) megbüntetnek. 2. ha nem húzom be a kéziféket és az autó vezető nélkül gurulva összetör egy-két másikat, az az én felelősségem (és kötelezőm). Szóval itt nincsenek jogi/alkotmányossági hiányosságok, legfeljebb a felelősségtől félő autósok. |
|