Kedves Fully !
Az újszövetségben a presboteros szó szerepel 4245 strong number !
Ezt fordítják hol vénnek hol presbiternek ez tény ! nincsen semmiféle szellemi meg szervezeti vezető csak a r.kat.emberi elmékben !
Tehát presbiteros !!!! csak egyféle van nincs több !
Kedves barátom mivel az Igében is úgy van ha én is feltételesen beszéltem Ti nem beszéltek feltételesen amikotr haldoklókat vesztek betegnek és mivel semmi haszna sincs ama keneteteknek kitaláltátok hogy az leki gyógyír ama szerencsétlennek de az Ige nem ezt mondja azt mondja ha valaki beteg az hivassa a gyülekezet véneit (így többes számban ez azt jelenti hogy min 2 van) kenjék meg a JÉzus nevében olajjal imádkozzanak érte és az Úr felsegíti (meggyógyítja) azt és egészséges lesz ha pedig lenne bűne az is megbocsáttatik tehát felsegíti nem pedig átsegíti a másvilágra !
Az Úr betölti a törvényt és semmit se rontott meg mózes törvényiből sőt szigorított rajtuk !
De nézzük csak mint mond az Úr !
János evang 5:5-14
5 Vala pedig ott egy ember, a ki harmincznyolcz esztendôt töltött betegségében.
6 Ezt a mint Látta Jézus, hogy ott fekszik, és megtudta, hogy Már sok idô óta úgy van; monda néki: Akarsz-é Meggyógyulni?
7 Felele néki a beteg: Uram, nincs emberem, hogy a mikor a Víz felzavarodik, bevigyen engem a Tóba; és mire én oda érek, Más lép be elôttem.
8 Monda néki Jézus; Kelj fel, vedd fel a te Nyoszolyádat, és Járj!
9 És azonnal Meggyógyula az ember, és felvevé Nyoszolyáját, és Jár vala. Aznap pedig szombat vala.
10 Mondának azért a Zsidók a Meggyógyultnak: Szombat van, nem szabad néked a Nyoszolyádat hordanod!
11 Felele nékik: A ki Meggyógyított engem, az Mondá nékem: Vedd fel a Nyoszolyádat, és Járj.
12 Megkérdék ôt: Ki az az ember, a ki Mondá néked: Vedd fel a Nyoszolyádat és Járj?
13 A Meggyógyult pedig nem tudja vala, hogy ki az; mert Jézus félrevonult, Sokaság lévén azon a helyen.
14 Ezek Után Találkozék vele Jézus a templomban, és monda néki: ěmé Meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy Rosszabbúl ne legyen dolgod!
Szia