Mivel az egész társadalom ebben a pörgő, vagyon-orientált világban létezik ezért ezt igen nehéz megvalósítani. Egy ember önállátásra való berendezkedése a mai viszonyok között nagyon nehéz, lévén, hogy az egész rendszer úgy van kitalálva, hogy fogyassz, vegyél igénybe szolgáltatásokat. Ebből következik, hogy ha megpróbálsz kiszállni ebből akkor nagyon kemény nehézségekkel kell szembekerülnöd. Számkivetett leszel a társadalomban, mert nem felelsz meg az elvárásoknak. Az ésszerűtlen elvárásoknak.
Amit írtam amúgy, az nyilván nem arról szólt, hogy én akarok kapálni, meg kaszálgatni, meg disznót etetni. Sőt ahogy írtam a középkorban sem akarok élni, de valahogy ezt nem vetted figyelembe...
Én azt szeretném, ha lenne alternatívája a fogyasztói társadalomnak. Jelenleg légkondícionált irodában dolgozom, korosztályomhoz viszonyítva remekül keresek, szóval én is komoly szeleletet hasítok a piacgazdaság előnyeit magabákotyvasztott tortából. DE én ettől nem érzem magam boldognak. Ugyanis rettenetesen kevés időt tudok a családommal, a kedvesemmel, a barátaimmal tölteni. Mert ha ezt tenném, akkor lemaradnék a nagy rohanásban. A probléma az, hogy reális választási lehetőségem nincsen. Nyilván lehet tompítani a rád nehezedő nyomást, de ez még mindíg kevés.
Mellesleg tudod te, mennyivel jobb fizikailag fáradtan az ágyba zuhanni, mint mentálisan kiégve heverni és bambulni a tv-t?
(amúgy sokat gondolok arra, így huszonévesen, hogy falu, nyugalom, tisztalevegő, barátságos emberek)
nw.érveket.vár