psmith Creative Commons License 2000.09.27 0 0 309
Pár hete vettem egy emap-ot, gondoltam, ha ismeretlen vidékre tévedek /Mo-on/ milyen jó szolgálatot tesz majd. Na a kütyü elég pontos, /kb. olyan, mint vártam/ de az alaptérkép egyszerűen szar. /Pont, mint a papír alapú térképek/ Ez alapján még az M3-on is eltévednék. /kis túlzással/ Gondoltam összekötöm egy laptoppal /kábel van hozzá/, de sajna a WIN98 nem akarja az eszközt felismerni. Van egy microsoftos Európa 98 térképem, amit elvileg GPS-el is lehet használni, de az a fránya szoftver csak akkor hajlandó kommunikálni az emappal ha telepítettem a helymeghatározó eszközt. Drivert + nem találok hozzá a Garmin honlapján se. Aztán arra is gondoltam milyen jó lenne, ha saját városomban való tévelygéseimről csinálnék egy részletesebb térképet, aztán azt tölteném vissza a GPS-be, ne adj isten még a netre is feltehetném, ha már a Garmin nem csinál részletesebb Mo. térképet /Áldja + az Isten őket!/, de ezt se tudom megcsinálni, így aztán még a haverok előtt is csak égek, mint a rongy. „Jó hogy látod 20m-es pontossággal, hogy hol vagy, de mit érsz vele, ha egész Miskolc csak egy pont a kijelzőn?” Hát ez az…
Mire jó így a készülék? Külföldön nem tévedsz el; ha ismeretlen városban tudod a cél pontos koordinátáit könnyebben odatalálsz legközelebb is; egy ismerős vitorlázó repülő, ma már nem tudna meglenni GPS nélkül.
DE jármű navigációra, a jelenlegi beépített Mo. térképpel szerintem igen csekély a használati értéke.
Bizonyára én vagyok nagyon láma, ezért kérdem tud valaki a fentebb vázolt problémákra valami megoldást?

PS A MediaMarktban már nincs akció, a topic hatására először oda mentem vásárolni, de nem volt olcsóbb, ráadásul az eladók is sík hülyék voltak, /nem értettek hozzá/, így aztán én elmentem a Garmin boltjába, az Index mellé, ott értették mit akarok és a segítőkészség is meg volt bennük.