A Miltonos sztorit nem értem, de szerintem is Milton a szerző, az unokahúg pedig a leíró. Honnan következtetted ki az ellenkezőjét?
Bocs, nem mocskolódás volt, csak ironizálás, cinizmus, ilyesmik.
Viszont nem értem, miért lennék irigy? Neked ez valami kielégülés-féle, és ha felfedezed valakiben az irigység bármilyen (képzelt) jelét, (lelki)merevedésed lesz? Ezen nem gondolkoztál el ezen?
Elképzelhető, hogy sokkal több pénzt keresek, mint te, de ebbe ne menjünk bele, elég annyi, hogy én ezt a globalizációnak köszönhetem. Csakhát én úgy gondolom (sarkítva), hogyha nem lenne globalizáció, nem is lenne szükségem erre a pénzre, és nem vagyok rá különösebben büszke, főleg nem érzem az irígységet mindenkiben. Na mindegy.
A himalája-túra lehet, hogy most egy pöttyet lefárasztana, de volt idő, mikor nyaranta legalább négy-öt hetet töltöttem 2000 m fölött. Nekem innen adódik az egész természetvédelem és -szeretet, és azért cinkes nekem, hogy valaki kidobja a sok pénzt és elutazik egzotikus helyekre, de nem érinti meg őt a természet, és főleg nem szereti meg azt mélységesen. Az ilyen nekem büdös.
Filozófiába ne menjünk bele itt (TGM-től amúgy is nyílik a bicska a zsebemben), mint ahogy a fenti két bekezdés is off, csak ha már személyeskedek, reagálok a válaszra legalább. De az is cinkes, hogy buddhista műveket olvasol, és szidod a kasztrendszert. Ez valami iszonyatos felületességet sugall, már bocs.
Szóval mégegyszer, bocs az offért,
b