Hali!
Nekem Magellán 3000X és Garmin Streetpilot tapasztalatom van. E kettő két eltérő kategória, a Magellán nem térképes, leginkább kézi, a Garmin térképes és első sorban autós készülék. Egyik sem tud útvonalat tárolni, csak pontokat.
1. Meg tudnád tanulni, az nem kétséges.
2. A magyar térkép eléggé pontatlan és kevéssé részletes ahhoz, hoy egy adott címet megtalálj, azonban település megtalálásához elegendő. Amennyiben kijön a magyar térkép, akkor (feltéve, hogy pl az osztrákkal egyenrangú) akkor viszont utca-házszám megtalálásáig elégendően pontos. Hihetetlen egyébként, hogy a már említett osztrák térképen mi minden van benne, és milyen pontos.
3. Ha jó a tájékozódó képességed, akkor egy térkép nélkülivel is megtalálod azt a helyet városban is, ahol már voltál.
4. Minthogy magyar térkép egyelőre nincs, talán célszerű volna egy útvonalat is megjegyző készüléket venni, amelybe majd részletes térkép is tölthető. Van ilyen Garmin, és azt hiszem az ár sincs messze az elképzelésedtől, csak én nem tudom melyik az.
5. A Magellán 3000-nek nincs a memóriát külön tápláló akkuja/eleme, azaz ha az elem kimerül, MINDEN adatod elvész. Ilyet ne vegyél.
6. A Garmin szivargyujtó csatlakozója megbízható, a másiké elég idétlen, és időnként elvesztette a kontaktust.
Ha még van kérdésed, tedd fel :-)
üdv
c