szizi Creative Commons License 2000.09.25 0 0 5
Kedves Szittya!

Én azt mondtam, hogy a kivonulásnak a Befektetoben megjelent cikkekhez nincsen közük, hiszen akik ezt a döntést hozták valószínuleg sem a kiadványt sem az arra kapott esetleges reakciókat nem ismerik.
Amihez viszont minden bizonnyal köze van, az az eddig felhalmozott veszteség. A trend ugyan megfordult, sot az idén nyereséget vár a bank, ez viszont úgy tunik a döntéskor még nem volt ismeretes. Az új struktúra szerint a regionális (földrajzi)felosztás helyett az üzletági fog dominálni, és gondolom az üzletágak élére kinevezett új emberek bizonyítani akarnak és minél több nyereséget felmutatni, ezért egyik sem akarta bevállalni ezt a veszteséget.
A döntés mindenkit meglepett, hiszen az ABN AMRO eddigi politikájával éles ellentétben áll. De - mint az elobb is említettem - az új struktúra új vezetést, új nézeteket is hozott, akik nem feltétlenül akarják elodeik nyomdokait követni. Láttunk már ilyet, nem? :-)
Persze abban igazad van, ami tény az tény, ezt az egyesülést én sem tudom másképp értelmezni, mint "lelépés". Én csak a politikai vonalat nem hinném,és azt sem hogy a számlatulajdonosoknak emiatt aggódni kellene (legalábbis a pénzük biztonsága miatt nem. A szolgáltatás színvonalára nem vállalnék garanciát...)
Üdv
szizi