Sziasztok!
stempi
Hogy nem voltál elléggé figyelmes :)) Ez amolyan igazi harcművész megnyilvánulás volt.
Én nem régen foglalkozom harcművészettel, egészen pontosan még nincs egy éve, kyokushin karatét tanulok. Talán ez a topik valóban nem egymás stílusának a kritizálásában fog kimerülni, és mentes lesz a kezdőkkel szembeni előítéletektől is. Én tudom, hogy még sokat kell tanulnom, azt is látom magamon, hogy folyamatosan változom, de nem szeretem, ha mindezt az orrom alá dörgölik. Szóval sűrűn be fogok ide nézni.
A harcművészetekkel foglalkozó filmek érdekes téma. Amióta valami halvány fogalmam van kialakulóban e témában, érdekes módon nem igazán tetszenek ezek a filmek. Ha ilyet adnak a tévében, persze mindig ott ülök, és lelkesen nézem, aztán mintha nem is tudom mit vártam volna, nyugtatgatom magam, hogy ez csak film, itt a látvány és a szórakoztatás a lényeg, és nem az, hogy mennyire valósághű. Az általad említett filmet sajna nem láttam. De az tény, hogy a filmek - az általam látott filmek - igen torz képet adnak a harcművészetekről és művelőikről. Mintha csak az számítana, hogy valaki hány téglát tud összetörni, és mintha ez olyan könnyen megtanulható dolog lenne. Inkább a könyvekben találom meg azt, amit várok, bár azok hitelességét nem tudom ellenőrizni, de szeretek olvasni más stílusokról is.
Pier
Hagakure - már sokszor olvastam, egyszer csak úgy elejétől a végéig. Azóta pedig sűrűn előveszem és csak úgy felütöm, lapozgatom. És minél többször olvasom, annál többet mond. De most ki fogom próbálni a te módszeredet is.
A legkönnyebb lesz talán a mindennapos fésülködés és tisztálkodásra vonatkozó rész betartása.:))))