Kedves kanka!
Azt mar leirtam, hogy miert faj. Azert, mert jarnak teriteni mindenhova. Es en se szeretnem, ha valamelyik csaladtagom hites lenne. Termeszetesen, nem tudnek semmit csinalni, csak fajna.
Mivel Te sem fogadod el a keresztenyseget, Te sem orulnel, ha valamelyik csaladtagod kereszteny lenne. Plane, ha a hazastarsad (ha van) lenne kereszteny, te meg nem. Nos, az emberek tobbsege igy van a hitesekkel (de gondolom a krisnasokkal is).
Katolikusok pedig nem jarnak teriteni, igy attol senkinek sem kell felni (Neked sem), hogy az utcaban katolikus teritok jelennek meg.
Fogalmam sincs, hogy a karpotlas mennyi eroforrast vont el az orszagtol. De azert nem hiszem, hogy karpotlas nelkul most mindenki 10-szer annyit keresne. Abban meg nem vagyok biztos, hogy a katolikus egyhaz kovetelte vissza. Tudtommal, a karpotlas az Antall-kormany dontese volt. Abban meg nem tudom, hogy mi a rossz, hogy pl. katolikus iskolak visszakertek epuleteiket. Ebbol nem a szerzeteseknek van anyagi hasznuk, mert ok egyszeruen elnek. igy, mivel tobb epuletuk van, tobb diakot tudnak felvenni, akik katolikus iskolaban szeretnenek tanulni.
Erdekes, hogy az bun, ha valaki visszaker valamit, amit elvettek tole, de hogy pl. a hitesek allami tamogatast kernek (pl. a teologiai foiskolajukhoz), az rendben van.