Törölt nick Creative Commons License 2000.09.22 0 0 1299
Szervusztok !

Úgy látszik, megint lelassult a lendület.
Én azonban úgy jártam, hogy, ha már múltkor Viktornak, a takarítónak javasoltam a NIVREL-t, hát magam is megnéztem.

Először is, hogy közelebbit megtudjak róla, megpróbáltam erről a gyűjteményről eljutni a NIVREL honlapra. Sajna csak egy teher gkv.-s szárnypróbálgatást leltem. Utána beugrott a Sportivo által megadott cím , hát ott már megvoltak az órák, csak árak nélkül. És persze nem lehetett kézben megcsodálni.
Így aztán a régi emlékeimre hagyatkoztam (amik arra utaltak, hogy ezekből évente mintegy 30.000 db készül csak, tehát meglehetősen ritka márka, illetve - sajnos kis átmérőjű, így csak gondos kezekbe való - menetes koronával IS készülnek) ami után felkerestem a Talizmán óraboltot, hogy KÖZELEBBIT is megtudhassak róluk.
Hát mit mondjak, nagyon szépek ! A felületük szatinírozott (azt hiszem így hívják ezt a szálra húzást), míg az oldalsó nézet polírozott. Pont, mint az Oyster-ek ! Természetesen(?!) zafírüveg, illetve a HÁTLAP IS ÜVEG. Tehát belülről is megcsodálható az automata ETA (pld. 2892-2).
Mindezek ellenére nem tartoznak az extra drága kategóriába.
Én ezt láttam százzal 100.000,- alatt :

Illetve ez 161.900,- Magyar Forint. (Nagyobb a mérete is, illetve tömör szemekből álló fémszíj volt rajta.)

Úgyhogy, Viktor az ajánlatom túllőtt az általad megadott kereteken. Sajnos !

Még egy, tán teljesen az általad leírt igényt kielégítő órát láttam, úgy száznegyven körül (már nem emlékszem pontosan az összegre). Egy ehhez hasonló "kint" 595 $ bír lenni...

Ennek sajnos nincs meg az az FC órákra oly jellemző Heart Beat nyílása. (Pedig úgy egyrészt szebbek, másrészt legalább árulkodnak a mechanikus mivoltukról.)

A közelmúltban először Sportivo-t kértem meg, hogy tegyen közzé árakat, azonban Tőle nem jött, így lett a kis kirándulásom. Úgy érzem megérte.
Egyébként, ha Sportivo azért nem adott listát, mert ezt a reklámlehetőséggel való visszaélésnek tartotta, tőlem máris megérdemelt egy Fair Play kitüntetést.
Én azonban Tőlük függetlenként ezeket tapasztaltam, így mégis közzéteszem.

Üdv:
NPZ