Törölt nick
2000.09.21
|
|
0 0
75
|
Ppd!
Én is tudom, hogy az Alfa (ugyanúgy mint a BMW) nem éppen az értékállóság mintaképe, de azért ennyire nem tragikus a helyzet!
Ha szerinted egy 10 éves Alfa épphogy a harmadát éri egy hasonló BMW-nek, akkor ugye egy '90-es Alfa 75 kb. 300.000,- (mert ugye egy hasonló 3-as BMW kb. 900.000,- Ft-ot ér).
Namármost ha '90-es Alfákat dobálnának ilyen kevés pénzért az ember után, akkor nekem teljes gépjárműparkom lenne.
Esetleg azért nincs annyi Alfa az utakon, mert ritkább autó? Azért nem esik ám szét az összes atomjaira (a Bosch elektromos rendszerével, Girling fékeivel, ZF váltójával,... - szóval azért nem szarból tákolták össze).
A BMW-t (értékben) mindig is a Mercedeshez méri mindenki, egy '90-es "vastag díszléces" 190-es pedig pont másfél millát ér.
Az erkölcsi avulása is a BMW-nek a legerősebb. Egy Alfa 155-ös az emberek szemében egy egzotikus dögös autó, egy 190-es még mindig egy "igazi Mercedes".
Az E30 viszont szerintem már egy teljesen lefutott, elértéktelenedett autó. Kb. olyan stílusos, mint 1985-ben egy sportkormányos kifordított felnis ezerötös zsiga volt (ugyanaz a célcsoport is használja).
Üdv:
Sportivo
Alfa 164 Super
MB 280 SE |
Előzmény: SPd (64)
|
|