Szederind Creative Commons License 2000.09.19 0 0 39
Jó napot minden ismerősnek és ismeretlennek.

CaddyLacee,
azt hiszem, van egy-két újabb alternatívám a miértedre. Azt hiszem, az alábbi 37 hozzászólás után már tisztázott, hogy nem csak BMW-s lehet agresszív, kötekedő, hiszen ez a legkevésbé függ a popsid alatt levő autótól. Az én ötleteim:
Lehet, hogy az agresszivitás egyszerűen genetikai adottság, de fontolóra vehető az is, hogy mivel az életkor előrehaladásával egyre kevesebb marad belőle az emberekben (nem láttam még anyázó nagyapót), ezért minél fiatalabb valaki, annál több benne a (-z esetleg rejtett) durvaság. Köztudott, hogy a gyerekek mennyire kegyetlenek tudnak lenni egymással - egyszerűen nem érzik át a másiknak okozottakat. Szóval, az agresszív autósok többsége szerintem nem nőtt ki ebből a gyerekcipőből.

Példa/1:
Szerénységem, amikor vezetni tanultam, állandóan azt hallgattam az oktatómtól: "Nem Fittipaldi!!! Nem Fittipaldiiii!!!" Ezzel szemben ma örülök, ha 40-nel merem nyomni - ehhez mögöttem a kettő utódom, és a gyakorlat hiánya bőven elegendő.

Példa/2:
Sofőr-példaképem, Töri (a férj), kb 20 éve vezet, napi átlag 10-12 órát. Gyakorlata, az van. Úgy 18 éve még megcsinálta, hogy szerpentinen 120 körül döngetett a nagy Polákkal, igaz, egy kis pia és az én ordításom is benne volt a pakliban. Manapság viszont maximum a maximummal megy. Öreguras, de rugalmas a vezetési stílusa. Ezzel szemben - mióta BMW-tulajok lettünk, már próbált minket leszorítani egy-két kisebbségi érzésben szenvedő autóstárs.

A BMW-nk nem mai gyerek. No tuning. Miattam vettük meg (öt éves korom óta ez a kedvenc márkám) és ez az első Bömszink. Gyerekeket és kutyát szállítunk benne. Soha nem versenyzünk az utakon, mert fontosabbnak tartjuk az életet, mint az elsőbbséget.
(Hú, de hosszú lett, bocsi, Caddy!)

Üdv
Szeder
'86 BMW 316 - NO TUNING