Folyt. 1.
Sportivo!
Cs. Gyulátokat nem mondhatnám, hogy ismerem, mindössze egyszer találkoztunk. Mégpedig a bemutatótermetekben, ahova a Perrelet (Mindenkinek: ez az óragyár kb. hússzor kevesebb órát állít elő, mint a Rolex, pedig az sem egy népóra. És még ráadásul műszaki kuriózum is a kettős rotorja...) iránti gyönyörködésem vezetett. Amióta megismertem a márkát, feltett szándékom, hogy nekem is lesz egy. Csakhogy a közelmúltban már kiköltekeztem ezügyben, úgyhogy egy darabig még élére kell raknom a garast. Ha jól gondolom, a gyárnál a nagy évforduló 2020-ban lesz a 250 éves (általuk feltalált) automata szerkezet és a 25 éves (szintén az övék...) dupla rotor kettős évfordulójaként. Ha a mostani órámra is sokáig vártam, csak annak kell drukkolnom, hogy akkor még én is legyek, meg Ti is ezzel foglalkozzatok. Tehát, ha máskor nem, majd akkor kérem a 250 db-os limited edition-ból a 198-asat (EZ KOMOLY)!
Egyébként a Cégetektől mindössze a La boutique Suisse szervízt nehéz megemésztenem, mert az közismerten a legdrágább. De emésztésjavítóként szerencsére az egyik legigényesebb is.
Még egy dolog, megkérnélek, hogy akár Viktor döntésétől függetlenül is tedd közkinccsé néhány NIVREL árát (pld. -tól, -ig), mert foltos emlékeim (Talizmán) arról szólnak, hogy nem elérhetetlenek. És ez tán másnak is jó hír lehet.
A Fő utcai órás szomorú sorsáról egy-két közelebbit is légyszíves közölni. Én a közelmúltban néha jártam ott, de nem láttam búslakodni az üzletmenete miatt. Sőt Paul Nickel-t láttam rajta és Nála.
JiG!
Szerintem fantasztikus órát választottál! Egy üzleti ismerősöm ennek a Quatz variációjával rendelkezik fémszíjas bikolor változatban. Jó ideje megvan Neki, büszke is rá (mégha az övé villany, akkor is).
Rikkie!
Ha a komoly órából a kvarc tetszik, az is érdemes darab lehet. Valószínűleg szintén ETA béllel szerelt. Vásárlása után lehet, hogy nem éli le egy mechanikus korát, de addig is jelentősen pontosabb lehet. Csak nehezebb rajongani egy olyanért, amilyen működésű szerkezet szinte mindenki kezén ott van.
Apropó, körülnéztetek-e már a környezetetekben, hogy EMBEREK (így, nagybetűvel, merthogy Főnök, beo., politikus, sztár stb. is benne van) milyen órákra bízzák időbeosztásukat?! Ha még nem, hát tegyétek meg, érdekes tapasztalatok gyűjthetők.
Üdv:
NPZ