Törölt nick Creative Commons License 2000.09.18 0 0 1269
Szervusztok !

Tehát sokan a klaviatúra mellett hétvégéztetek. Egy két hozzászólás bennem is gondolatokat indított.
Sorjában :
Régebbi emlékeim szerint valamelyikőtök afelől érdeklődött, hogy hol kaphat jófajta használt órákat.
Komoly ember erről azonnal megpróbál lebeszélni, de én úgy látszik, komolytalan vagyok. Szerintem ugyanis van benne fantázia. Én is átestem rajta és úgy tűnik, sikeresen.
A több éves utánajárás alapján azt tapasztaltam, hogy többen is árulnak használt órát, azonban a kereskedelmi egységek különbözősége miatt először azt kell eldönteni, hogy csak óra kell-e?
Ekkor akár relatíve olcsón egy evvel (is) seftelő használtcikk kereskedő is megfelel. Ilyen található a Király utcában a Nagymező kereszteződés után mindjárt balra (csak a legfelső polcon akadnak érdemes darabok!). Az ilyen boltok általában a beszerzési árukra ráteszik a szokásos százalékukat, így ha bagóért vették át az órát, hát nem is lesz drága.
A másik, jobb eset, ha egy evvel is foglalkozó órásmesterre lelünk. Ők általában csak nevesebb darabokkal foglalkoznak. Ezeket átvétel után teljes felújításnak vetik alá (jó esetben), így lekövethető, megbízható, sőt garanciális órát kaphatunk a (sajna az előbbitől több) pénzünkért. Ilyen is akad pesten, mégpedig a Váci u. 30. alatt egy kis sarki üzletben a Walther Kronométer. (A valaha látott legnagyobb Rolex készlet igazán ritka darabokkal! - Én is oda jártam sokáig, mígnem az egyiket kipipálhattam.)

Egyelőre ennyi, más dolgom miatt később folyt. köv.

Üdv:
NPZ