Kedves Tengeri Hal!
-1. Ne menj át lélekbúvárba! Nem olyan bonyolult a helyzet.:)
" Miért nem azzal jössz elő, hogy....."
Azért, mert ez a topic témája. Máshol másról írok. Keress rá! Olyat is találsz, amit itt kérsz számon rajtam.
-1/2. Még egyszer utoljára megpróbálom megértetni. Vannak felekezetek amelyek teológiailag sokkal távolabb vannak mégsem folyik itt velük vérre menő bírkózás. Méghozzá azért, mert eszük ágában sincs minket, meg másokat sem, leszorítani a pályáról. Mikor ment a destruktív szektakampány, a HGY kiállt az akkori célpontok mellett, noha a teológiai szakadék nagyobb, mint a HGY és a RK. között. Azt is nyugodtan elhiheted, ha olyan politikai erő nyomulna amely titeket akarna ledarálni, mellettetek is kiállna HGY.
Szóval Rk. kiszorítósdi nyomulása az oka a veletek szembeni intenzív ellenállásnak. Önvédelem!
0. Ez nem igaz! Olvass vissza!
1. Ezt máshol ezerszer kitárgyalták, nem kívánom itt veled ezt nulláról újrakezdeni.
2. "Ezt mire alapozod? De kérlek, érveket!!!"
Az előzőekben is ott volt az indoklás, ha Péter mellett jelekkel és csodákkal bizonyságot tett a Szent Szellem, a biblia szerint Krisztus mai követőire is ugyanazok az ígéretek vonatkoznak. Az ige nem támasztja azt alá, hogy meg kellet volna szünni ezeknek a bizonyságoknak, sőt. De ami a vitát végkép kizárja az az, mint ahogy írtam is ma is megtörténnek ugyanúgy ezek a csodák.
3. A támogatásról nem tudom mit akarsz megtárgyalni, erről is volt már több topic, a támogatás tényét meg te sem tagadtad.
4. Lelki szemeidnek komoly látásjavításra van szüksége. Gyógyírre!:))
üdv
belll