tengeri hal Creative Commons License 2000.09.17 0 0 106
Kedves belll!

-1. Mindig is roppantul érdekeltek az emberek; mondataik, gesztusaik, gondolkodási sémáik stb., Téged olvasva is sok kérdés jön elő. Miért nem azzal jössz elő, hogy Te vagy ti mit és hogyan csináltok - miért azzal, hogy a Nagy Gonosz mit csinál rosszul? Nincs saját gondolat vagy gyakorlat? Csak azért kérdem, mert nekem eszembe nem jutna egy evangélikust, zsidót, reformátust, HGY-st, baptistát stb. azzal heccelni, hogy "ti mekkora barmok vagytok, a ti egyházatok mennyire szemét!". Ha valamit másként gondolok, akkor először is elmondom, hogy én mit teszek/gondolok, aztán pontról-pontra érvelek, s még ezután sem kezdek fikázni. (Ez - többek között - PR szempontból se igazán jó..)
Te miért teszed a fentebb írtakat? Miért nem írod le azt, amit mások számára hasznosnak, jónak vagy szépnek tartasz? (Ahelyett, hogy saját ingatag helyzetedet akarnád megerősíteni a negatív önmaghatározással: "én nem vagyok olyan rossz, mint ezek!". )
0. Nem válaszoltál egy kérdésemre sem. Miért?
1.Kértem, hogy írj tényeket a katolikus nyomulásról - erre Te közlöd, hogy "ha ezt neked tényleg el kell magyarázni, akkor én nem vagyok a társalgó partnered." Szó mi szó, gondosan argumentált válasz...
2."Valami hasonlót a mai pápáktól is elvárhatnánk.." Ezt mire alapozod? De kérlek, érveket!!!
3.NAGYON szívesen megvitatom veled az állami támogatást. Az a helyzet, hogy egy kicsit értek ehhez - remélem a számokra nem jössz majd azzal a válasszal, hogy ne gyere má' ilyesmivel...
Tényleg, vajon miért van az, hogy amikor a katolikusok számsorokkal, jogszabályokkal jönnek akkor Te és a hasonlók vagy elsiklanak ezek felett, vagy pedig azonnal másról kezdenek írni, illetve ami a legjellemzőbb: az ellenérvek helyett egyszerűen a korábbi állításaikat ismételgetik? (Bár tudom: repetitio est mater iustitiae...............)
4.Ha csak azzal töltöd a vall.fil.-t, hogy ilyesmit írsz a katolikusokról (lásd feljebb), akkor ne csodálkozz, hogy lelki szemeim előtt egy katolikus veszélytől rettegő, ám szerencsére az egyetlen igaz úton járó s másokat is (kissé ügyetlenül) oda terelni akaró emberke jelenik meg.

üdv.
az érveket váró th.

Előzmény: belll (103)