belll Creative Commons License 2000.09.17 0 0 103
Kedves Tengeri Hal!
1. Jól megragadtad a mondanivalóm lényegét.:)

2. "ez a szóhasználat láthatóan nem más
mint primitív piszkálódás. "
Gondolom akkor erről is ugyanez a véleményed: "vagy pedig agymosott szektás"
Egyébként meg azért használtam a felekezet kifejezést mert szerintem vajmi kevés átfedés van a római katolicizmus és Az Egyház között.
De kétség kívül van közöttetek Istennek népe, mert üzen is nekik a bibliában, mégpedig azt:"...fussatok ki belőle én népem!"

3. Ha ezt neked tényleg el kell magyarázni, akkor nem én vagyok a társalgó partnered.

4-5. " Honnan tudod, hogy mit kellene tudnia a pápának? Megsúgta a Szent Szellem? "
A Szent Szellem is kijelenthette volna, de ezt speciel a bibliában olvastam.
Péterrel pl., akit első pápátoknak tartotok(bár nem bizonyított, hogy egyáltalán járt Rómában), volt, hogy amerre járt az árnyékába fektetett betegek meggyógyultak. Valami hasonlót a mai pápáktól is elvárhatnánk.(ajánlott irodalom: Biblia:))
De tudod, vannak Istennek ma is igaz szolgái akiknek az igehírdetése mellett, igei módon, jelekkel és csodákkal ma is bizonyságot tesz az Úr! Ez van és ezt tudva továbbra is fennál az állításom.
6. Nem azt mondtam hogy gyengül az állami támogatás mellett, hanem az hogy mint beteget az infúzió, úgy tartja életben az állami lóvé. Egyébklént meg Kádár alatt is kapott állami támogatást.
7."nincs más dolguk, feladatuk (képességük, jóindulatuk?!?!),
hogy minden idejüket a katolikusok fikázására fordíthatják. "
Azért azt ne képzeld, hogy valaki ennyit foglalkozna veletek. Csak elmondtam, hogy eztán te is ismerd az gazságot.:)))
üdv
belll

Előzmény: tengeri hal (101)