Szervusz Viktor (a takarító)!
és Téged is érint:
(La cuore) sportivo
Tehát a tippem (mégha nem is SWISS MADE a tokozása, csak a beltartalma) a NIVREL.
Ez az igényeid közül gyökeresen csak a szögletes tokozást rúgja fel, amit szerintem ne sajnálj!
Ugyanis a legtöbb óragyár vagy anyagtakarékosságból, vagy azért, hogy kisebb súlyú legyen az órája, a szögletes tokozást belülről is szögletes nyílással látja el. Ez két problémát vet fel.
Az egyik a hátlap rögzítése és tömítése. Ha felpattintós, úgy egy-két megbontás után már nem az igazi a sarkokban, ha pedig csavaros, akkor a hosszabb oldal közepe táján idővel romolhat a tömítettsége. Nem mindenki olyan sűrűn csavaroz, mint az Audemars Piquet, hanem csak négyet használ a többség. És akkor még ott van a szögletes tömítőanyag is.
A másik probléma a szerkezet kerek formájából fakadó elhelyezkedés. Ennek központosítására sok neves cég (pld. a Longines) is műanyag elemet használ, ami mégiscsak méltatlan egy komoly cucchoz.
A többi igényed kielégítheti a márka (acél tokozású, zafírüveges, fehér számlapos és dátummutatós). Sőt amit én láttam, annak a háta is üveg, ez már dupla öröm.
Az egyetlen dolog, hogy a pontos árakat meg kell tudakolni Sportivo-tól, akinek a Társa is ilyet visel. (Gyanítom, hogy még kell hozzá guba, de nem fekvő nyolcas.)
És amiért még vedd fel vele a kapcsolatot, az az, hogy érdemes egy megbeszélt időpontban felkeresni a bemutatótermüket. Szerintem ott meggyőződhetsz arról, hogy érdemes példányok.
Üdv :
NPZ