Szervusztok !
Úgy látszik, a közelmúltbéli negatív hozzáállásom ellenére felélénkült a fórum. (jó olvasni.)
SLR
Szerintem egyikünknek sincs eszében moderátorért kiáltani. Az órád pont olyan, mint amilyennek egy tartós db-nak tűnnie kell. Mégha én ki nem állhatom a japán (iszonyú tömegben termelt) cuccokat, ezt akkor is elismerem. Hét év alatt szumma "hettő" probléma pedig extra jó tőle.
A rejtett korona pedig kifejezetten jó fazont kölcsönöz neki. (De nem tudom, hogy egyszer régebben nem ennek köszönhetted-e, hogy nem tudtál utánahúzni ??? Esetleg nem is lehet? Vagy keverem a szezont a fazonnal?)
Azt egyébként, hogy tömör-e az anyaga legfőkébb a sérülések tudják megmondani. A súlyára semmiképpen se hagyatkozz, mert pld. nekem volt (még most is megvan) egy Poljot kronográfom, ami a súlya alapján minimum tankacél, azonban a dolgos kis izzadságcseppek kikaparták a króm alól a rezet. Esetleg még az lehet árulkodó, hogy a szíja milyen szemekből áll. Nekem ugyanis az a meglátásom, hogy a tömör anyagból forgácsolt szemekből összeállított szíj általában az igényes (tömör fém) tokozáshoz dukál.
Sportivo!
Az óráitokra még egy szavazat. Csak nem Ti vagytok a "Halhatatlan Órásmesterek Társasága" ?
A Perrelet teljesen a hatása alatt tart!
Innen jut eszembe, hogy volna egy igazi tippem Takarító Viktornak is.
JiG!
Maradj az olcsóbbik mellett!
A Longines is azonos cégcsoport része, szintén ETA movt. És legalább AUTOMATA, ami ketyeg és csodálható. Sokáig.
Raha!
Igencsak pofás darabbal rendelkezel. A teóriád pedig követendő!
Egyszer nekem is mondta egy órás (mester), hogy csak akkor választok jól órát, ha két év múlva is lesz olyan pillanat, amikor nem azért nézek Rá, mert nem tudom az időt, hanem azért, mert jólesik ez a pillanat és büszkeséggel tölt el. Hát igaza volt.
Ráadásul ez a TH első blikkre tartósnak is tűnik.