hallali :-)
lore:
A kuplung kinyomásának vannak persze mindenféle egyéb okai is, de állítólag a legfôbb elônye az, hogy amikor elveszed a kerekekrôl a hajtást, akkor a kocsi súlypontja elôrébb billen, azaz több súly nehezedik az elsô kerekekre, ezáltal ott nagyobb lesz a tapadás, ergo késôbb csúszik meg. Ez már kis sebességnél is érezhetô, a Gerhard Berger tanpályán a körpálya jeges szakaszán a vészesen kifelé sodródó kocsit is meg lehetett fogni a kuplung kinyomásával. Nem igazán akartuk elhinni, de tény ami tény, működött...
JB007:
Az infocenter reteszelôs trükkje a 460-as gyári kezelési útmutatójában volt. Érdekes módon a többi paramétert nem magyarázta, pedig alkalomadtán azokból is hasznos tudnivalókat lehetne nyerni. A szervízben sem tudtak mit mondani rá, pedig lenni kell valahol egy gépkönyvnek, ami minden ilyesmit megmagyaráz.
Lehet ez a reteszelôs trükk az elsô Volvos "Easter Egg"? Gyűjtsünk még!
SITI:
Eladó Cross Countryt találni elég nehéz Magyarországon. Egyrészt mert kevés van belôle, másrészt mert ha valaki vesz egy ilyen bestiát, az bizony hosszú évekig hajtja. Szerintem is nagyobb eséllyel találsz XC-t külföldön. Mindenesetre sok szerencsét a kereséshez, ha találsz egy darabot, meséld el!
(Pont egy órája futottam össze eggyel, a Tétényi úton "integettem le", elsô intésre meg is állt, ki is szállt a gazdája, mikor meséltem neki 2 szóban a klubról meg a taliról, nagyon lelkes lett, épp most vett egy S40-est is a nejének, annyira beleszerelmesedett a Volvoba. Ma szétosztottam legalább 50 kártyát...)
Bolas, CYRUS:
Mikor jöttök el kártyáért? Sajna nem tudok most szaladgálni, de nagyon szívesen adnék mindenkinek, osztogassuk szorgalmasan.
T A L I * H Í R E K :
Résztvevôk:
- Ivanix
- Good Kft nem, lemondták, helyettük a Zengô Gumiszervíz.
- Török Audio
- Sistemax Autókozmetika
- ICO talán,
- SKF talán,
- VBT, of course.
Ma elküldtem a meghívókat a márkakereskedéseknek.
Ma megjelent a hír a taliról a Lóerô c. újságban.
A Totalcar oldalain lesz (van?) bannerünk, ha minden igaz.
Ma vittem 4 posztert az Ivanixhoz.
Holnap reggel nyomdában lesz a SVÉDACÉL, a klub magazinja.
A VAH kérte, hogy szánkra se vegyük a "Klub" szót, mi csak "Társaság" vagyunk, a "Klub" majd ôk lesznek.
Segítség kellene:
Szükség lenne egy kerti asztalra 2-3 székkel, ahol a klubos (ooops!) papírokat meg a kvízt meg miegymást kezelni lehetne.
Szükség lenne pár segítôre a tali ideje alatt. Templar és Bolas már jelezték, hogy beszállnának, de kellene még pár ember, apró de felelôsségteljes feladatokra.
Ha eseteg valaki tud szerezni egy katonai vagy hasonló sátrat, az igen nagy segítség lenne. Esô esetén meg vagyunk lôve...
Egyelôre ennyi, most alszok pár órát, aztán még visszajövök.