Ez erős ferdítés. Én nem azt mondtam, hogy ne írd meg ide. Hanem, hogy írd meg a többit is máshova! De persze nem kell (erre vonatkozott a nem is kell), de akkor ez az amit úgy hívnak angolhonban, hogy "double standard".
Egyébként én *sehol* nem mentettem fel a szabálytalankodó bicóst. Csak leírtam, hogy pl. az Andrássyn mi viheti rá, hogy az úton cikázzon, és nem a bringasávban. Márpedig ott direkte mondhatom azt, hogy az autós tehet róla, hogy a bringás rákényszerül arra, hogy bemenjen a forgalomba, amit biztos különösen szeret. Más megoldás ugye az lenne, ha felmegy a járdára, de ott megintcsak szabálytalan.
És igen is: ugyan sok biciklis nincs tekintettel másra, de sok autós sincs tekintettel másra, és sok gyalogos sincs tekintettel másra; valamint ilyen minőségükben rákényszerítenek dolgokat a másik (vagy saját) csoportban levő egyedre, amit az ugyan nem szeretne, de az is csak - tisztelet a kivételnek - a saját önző szempontjait érvényesíti -> és ezzel megintcsak mások közlekedését nehezíti meg.
Természetesen, mások önző közlekedése nem mentesít!