Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1218
Kiáltsatok moderátorért: én ezthordom 7 éve. A kép nagyon előnytelen, de nem tudtam most megvilágítani rendesen. Eddig hét bajom volt vele: egyszer megállt (a sztori valahol alant megtalálható) illetve elvesztettem a kiszedett láncszemeket és nem tudtam követni önnön hízásomat. Ennek kapcsán jutottam el (sok éve) a Bajcsyn lévő "Seiko márkaszerviz"-be és azóta él bennem az elhatározás, hogy csak egyszer használatos órát vagyok hajlandó veni. Olyan arrogáns társaságot még életemben nem láttam, nem voltak képesek a hiányzó láncszemeimet pótolni annak dacára, hogy a legközönségesebb és legelterjedtebb csatot hordom. A Bartókon egy noname kis órás beletúrt a láncszemgyűjteményébe és kivette a keresett darabokat...

A Bajcsyn egy vadásztrófeagyűjteménnyel volt összekötve az órabolt. Egyrészt nem szeretem, mikor valaki azzal dicsekszik, hogy egy állatnak mekkora agancsa volt, amíg ő lesből le nem lőtte, másrészt elképzeltem, mi hullhat a szétszedett órákba az évtizedes, Bajcsyn érlelt vaddisznóbundákból, mert hogy tisztaszoba, vákuumkamra sehol nem volt. Csodálkozom, hogy még mindig ezt nevezik 'Seiko márkaszerviz'-nek, azon viszont ezek alapján nem csodálkozom, hogy a Seiko nemzetközi garanciajegyén Szváziföld szereppel, Magyarország viszont nem.

Szóval bármennyire szeretem ezt a példányt - drágább órák között is ritkán látok ilyen egyszerűséggel, mégis arányosan és finoman kidolgozott darabot - ha elromlik bizony megy az archívumba és jön a következő. Btw tudja valaki, hogy ez a tok bevonatos vagy tömör anyag? Sérülés már van rajta renesen, de réz még nem bukkant elő ;-)