vikoca Creative Commons License 2000.09.14 0 0 42
Kedves Kis, SZIA!!!

"Egész végig az volt az érzésem, mintha általánosan
elfogadott tény lenne, hogy az ember-mitokondrium szimbiózis az ember "kialakulása" után (közben) következett volna be és ráadásul egy
(vagy hét) nőstény egyeddel. Hiszen a mitokondrium-élőlény szimbiózis szintje a többsejtű eukarióták megjelenésére datálható, továbbá
mit érdekel minket, ha több (mondjuk hét) fajta baktérium is "úgy döntött", hogy szimbionta lesz, hiszen a Homo sapiens sapiens
evolúciója lineáris. Tehát vagy még fejlábú korunkból hoztuk magunkkal azt a hét fajtát vagy tényleg nemtom miről is beszélünk.
Mégvalami: Bármely főemlős mitokondriumának DNS-szekvenciája ~100%-ban megegyezik az emberével. "

No. Lehet hogy igazad van, es ezt sokan felreertettek. Amit en olvastam, abban az volt a lenyeg, hogy ennek a ~100%-nak a pont 100%-tol valo eltereset neztek, valamint azt probaltak becsulgetni, hogy mennyire valtozik ez 100 generacio alatt.
(Ehhez a becsleshez mit hasznaltak nem tudom, de felteszem feheregeret, vagy patkanyt - egyszoval valami emlost, ami szapora, ez ezert ki lehet varni a 100 generaciot. De ezt csak feltetelezem, ennek a becsles-dolognak a mikentjet nem olvastam).

Amit viszont olvastam; tehat a fenti becsles megvolt. Majd vettek egy halom embert, azoknak is a vonatkozo DNS-mintait, es megneztek mekkora az elteres, ez alapjan pedig - extrapolalva a fent emlegetett becslesek eredmenyet - megprobaltak kitalalni, hany generacioval ezelott lehetett nekik kozos osuk. Ebbol mar az alapjan, hogy hany evesnek feltetelzik az atlagos generacio-valtast ugye kijon az a 200 000 ev, vagy mennyi.

Szerintem ezeknek egyaltalan nem mond ellent, az amit mondasz - melyszerint fejlabu korunkbol szarmaznak azok a mitokondriumok.

Az ahet fajta dolog meg nem tudom hogy jon ki - en eddig azt hittem, hogy egy ember sejtjeiben egyszerre csak egyfele mito van jelen - te mintha ezt cafolnad. Vagy most meg en ertettelek felre teged?

Előzmény: Törölt nick (41)