Törölt nick Creative Commons License 2000.09.13 0 0 6897
Hello,

Tudom, hogy egy kicsit regen irtam, de annyit kell olvasnom a topicot, hogy nincs idom irni ra. :-) Nem gondoltatok meg levlistara? Ott legalabb subject szerint lehet valogatni egy kicsit. A forumot meg meghagyhatnank az kulso erdeklodok felvilagositasara, es a levlistara terelesere. :-)

Tali nem jon ossze, kulfoldon leszek. Francba.

Naszoval, hetfon atvettem az autot. Aki nem emlekezne: pavakek S40 1.6, vilagos belsovel, luxus csomag, teli csomag, francnyavalya. Babonas vagyok, gyorsan kotottem ra CASCO-t. Leesett az allam az arkulonbsegektol: Hungaria majdnem 20000, Colonia 13000, onreszek, fedezett karok hasonloak.

Odafele az uton Istennek volt egy utolso lehetosege, hogy konnyen megoljon (Suzuki Swift). Meg is probalta, egy kamion kepeben. Nem jott ossze, en voltam az ugyesebb. :-)

Auto elso benyomasok:
+ nagyon jo csendes, motorhang szinte egyaltalan nem, szelzaj kicsit hallatszik
+ borkormany klassz
+ hifi jo (mar amennyire az en botfulem ezt meg tudja itelni)
+ szin gyonyoru, kivul-belul, csak lassan valofelben vagyunk az asszonnyal. Szerinte zold, szerintem kek. :-)
+ a legjobban a kerekcserehez adott 1 par feher kesztyu tetszik :-)
+ atlagfogyasztas 6.7 Kecskemettol Szegedig, ECC klimaval, kint kb. 28 fok
- nem kaptam bemutato videokazettat, allitolag meg mindig nincs kesz
- nem tudok jol 2-be es 3-ba valtani, akarmilyen gyorsan kapom le a labam a gazrol felporog a motor. Vagy ezt a computer csinalja?
- az autohifi (HU 605) allitolag nem tamogatja a telephone mutingot, ezert a kihangosito es a radio koze egy relet szereltek be, ami hivaskor megszakitja az aramat. Ilyenkor viszont mindig ki-be huzogatja az antennat is. Furcsa, hogy ilyen nyilvanvalo dolgot nem tamogat egy modern radio. Vagy atvagtak?
- infocenter nem mutatja, hogy mennyi benzin van a tankban. Pedig minden adata meglenne hozza. Ehelyett eldonti helyettem, hogy meddig eleg a benzin, pedig fogalma sincs, hogy az elkovetkezo x km-en hol fogok menni.

Szalon benyomasok (Kecskemet, Jansik Autohaz, Suzuki-Volvo):
+ egyben megkaptam az autot, kb. amikorra igertek
+ rendesen atadtak, vegigmentek mindenen
- osszefogdostak olajos kezzel a belso muanyag reszeket ket helyen, es a csomagtartoban a karpitot egy helyen
- egy helyen megkarcoltak csavarhuzoval a muanyagot, es kivul is van az auton egy karcolas
- 92 km volt az autoban, nem sok az?
- erzodik a kulonbseg, hogy fizettel-e mar, vagy meg csak gondolkodsz (abban, hogy visszahivnak-e ha kered, mennyit foglalkoznak veled, ...)
- mindent elfelejtenek, amit megbeszelunk (hova tegyuk a kihangositot, milyen extrat kerek a riasztohoz)
- minden idot, amit mondanak, kettovel kell szorozni

Kerdesek:
- tudtok olyan helyet, ahol a kezikonyv altal le nem irt tippek, trukkok, tudnivalok vannak? (Pl. riaszto atprogramozasa (biztos lehet egy ket dolgot ki-be kapcsolni), DSA mukodese egynel tobb mondatban)
- hogyan kell ABS-sel vezetni? Azt olvastam itt, hogy pumpalva kell fekezni jeges uton, de az, hogy kormanyozhato marad a kocsi, mennyire igaz? Ugyanugy rangathatom a kormanyt, mint egyebkent?
- a kezikonyv szerint kiegett feklampara figyelmeztet a muszerfalon levo lampa. A katalogusban 'kiegett izzora figyelmezteto lampa' van. Melyik az igaz?

Udv, Bond