Mr_Fusion Creative Commons License 2000.09.12 0 0 698
A temporális mechanikával az a baj, hogy az ember sosem lehet biztos egészen semmiben.
Az én értelmezésem szerint az az idővonal, ami a Voyager felrobbanásával végződik, továbbra is létezik, mint alternatíva, csak azzal, hogy Braxtont kiiktatják a képből, a megvalósulási valószínűsége a küszöbesemény pillanata után (mikor Braxton először ment a kazonok által támadott Voyager-re) nullához tart. De alternatívaként létezik, így a Relativity, ami a temporális transzporterrel elvileg minden egyes alternatív idővonalhoz hozzáférhet, el tudja érni a csekély valószínűsége ellenére, és oda is kell visszaküldeniük Sevent, hiszen onnan hozták el.
Egy bizonyos értelmezés szerint az idővonalak úgy tekintendők, mint egy-egy pillanatból az adott pillanatban lokálisan és globálisan bekövetkezhető események számának megfelelő ággal rendelkező fa, melyek ágai a történéseket abba az irányba terelő küszöbesemény bekövetkezési valószínűsége szerint súlyozottak (Ezt most jól megaszondtam, remélem, valaki érti a lényeget).
Tehát, egy adott T pillanatban N+1 esemény következhet be (gyakorlatilag végtelen számú), amiből az N1 esemény bekövetkezési valószínűsége mondjuk 99.99% százalék, az N2-é 99.98%, és így tovább, de a valószínűség a nullát soha nem éri el.
Így mikor Braxton akadálytalanul jelent meg a múltban, a Voyager megsemmisülésével végződő idővonalnak volt a legnagyobb bekövetkezési valószínűsége, arról hozták el Sevent. Majd mivel Janeway visszament Braxton után, ez az idővonal valószínűlenné vált, helyette egy másik alternatíva lépett elő, amiről Sevent nem vitték el, mert minek, hiszen hiányzott a küszöbesemény (a Voyager nem robbant fel). Ergo: a történet végén legnagyobb valószínűségű idővonalról Seven nem hiányzik, így elég fura volna, ha oda tennék vissza, hiszen egyszer csak kettő lenne belőle. Csak egy helyre mehet: arra az idővonalra, ami a történet végének pillanatában nem megtörtént, de továbbra is létező, csak nullához tartó valószínűséggel.

Phű, már nekem is kezd fájni a fejem, mint Janewaynek a végén. :)
De azért várom az ellenvéleményeket, bár ez kb olyan vita, amiben mindenkinek igaza van, ugyanakkor senkinek sincs.

Előzmény: Nagyoreg (695)