Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 361
Szia NaNe!

"Az S0 busz egy mezei 2x2 páras kanóc (szimmetrikus jelkábel), amit végig kell fűzni a készülékek csatlakozó aljzatain és kész. Ja, a busz végére illik tenni 2 lezáró ellenállást. Kifejteni nem kell, árnyékolás nincs, nem is lehet, mert az árnyékolást nem is tudod hova kötni."

Ja! Igazság szerint a közelemben ISDN berendezés nem nagyon volt (sajna és még analóg TPV-ken nőttem fel...), és úgy emlékeztem, hogy az általam látott S0 kábelnek volt árnyékja. Amúgy a lényeg a sodrott érpárakon lenne! Való igyaz: elméleti alapon szóltam, de...

A szimmetrikus jelátviteli-rendszerek zavarvédettsége 50-80dB szokott lenni. Ha a környezet nagyon zajos, elképzelhető az árnyékolt kábel használata - az NT-nek (hálozatról megy, nem?!) védőföldddel kell rendelkeznie, és az árnyékolás úgyis csak az egyik végen köthető GND-re (épp a földhurok elkerülése miatt).

A kifejtésnél a struktúrált kábelezés szigorát rángattam ide - azért szvsz bizonyos (határ)esetekben ez is számít.

De abban a pillanatban, hogy a Matáv Rt. felszereli ingyért a Csak Önnek (megreklamált...) csomag szerint az NT-met, én is többet fogok (gyakorlati oldaláról is) tudni.

Nagy tisztelettel

Maus Róbert Péter

Előzmény: NaNe (335)