Sziasztok!
Rövid is eléggé OFF leszek:
Szóval, még augusztusban beneveztem az SWI (www.swi.hu) honlap-készítő versenyére a Woodpaul's DarkSite-tal (annak aki nem ismerné: témája DM és a Cure). Pár hete bárki szavazhat a nevezett honlapokra. Szeretném, ha minnél többen voksolnátok az enyémre. w3.swi.hu/tinywds néven szerepel, ez tulajdonképpen az eredeti (w3.swi.hu/wds) kurtított, 10MB-os verziója (a nevezésnek ez feltétele volt). Képzeljétek, milyen jó volna, ha egy kedvenceinkről szoló honlap minnél jobb helyezést érne el! Én számítok rátok és szavazataitokra... :-) Mindenkinek előre is köszi.
ON:
Nekem is volna pár kérdésem Robi bácsiról:
- Amikor nem szerepel nyilvánosan, akkor hogy hordja a haját? Nehogy azt mondjátok nekem, hogy otthon, "civilben" is minden nap tupírozza! Ez esetben már rég kihullott volna a sok vegyszartól.
- Szerintetek Rob és Mary miért nem akarnak gyereket?
Album verziók vs koncert verziók:
Nos, én az élő lemezek közül csak a Parist ismerem, véleményemet elsősorban erre alapozom.
A 100 Years és a Figurehead élő verziója szerintem nagyon klassz, megkockáztatom, az albumverziónál is jobbak (ne feledjük, 1993-ban a fiúk már nagy múlttal rendelkező, érett zenészek).
A Play for Today-jel is ez a helyzet (a közönség "vokálja" nagyon hangulatos!).
A Dream Tourt tekintve is hozhatók ilyen példák. Például a bécsi Bloodflowers (a dal) szerintem jobb az albumverziónál. Valahogy a szintik jobban el vannak találva. Őszintén szólva ezért a dalért már sajnálom, hogy nem lehettem ott Bécsben. Lehet, hogy elsírtam volna magam rajta, annyira jól sikerült. Viszont a Disintegration szerintem sajnos elég gyengére sikerült, meg sem közelíti az albumverziót (még mindig a bécsi koncertről beszélek). Véleményem szerint elmondható, hogy a dalok többsége élőben legalább olyan jó, mint a lemezeken. Nagyon tudnak a fiúk! Bár megjegyzem, Robert néha (ritkán!) hamisan énekel vagy elfelejti a szöveget. Például a bécsi Trust szerintem kifejezetten hamisra sikeredett. A There is No If-nél pedig eltévesztette a szöveget (ha jól emléxem). Mégis, jó volna egyszer ott lenni egy Cure koncerten...
Woodpaul