Hát akkor várom az oklevél adatokat.
Gyógynövényekről fölöslegesnek tartom topicot nyitni. Miért? Minden növény az. Így hát mindig mindenütt van rá mód, hogy beszéljünk erről. A külön topicra nics szükség. A témát ezáltal egy nagyon szűk mederbe vezetnénk, amit nem tartanék helyénvalónak. Bizonyításul erre van egy nagyon szép kínai történetem. Annak aki nem ösmeri íme;
A kínaiaik egyik legnagyobb herbalistájáról szól. Neve most nem jut eszembe. Szóval emberünk elment valami gyógynövény-suliba. Amikor kijárta az iskolát a vizsga az volt, hogy olyan növényt kell hoznia a Mesternek ami semmire sem jó. Hát ő elindult. Keresett itt, keresett ott. Megnézte azt, megnézte ezt. Orrát lógatva visszatért a guruhoz. Nem találtam olyan növényt amit kértél, mondta. Nagyszerú, válaszolt a Meste, megfeleltél a vizsgán.
Ha topicot nyítnék, azt a fákról tenném. Már írtam, hogy a fák a kedvenceim. De sajnos erdész sem vagyok. Meg azután nem hiszem, hogy különösképpen valakiket is érdekelnének a fák. Például a rengetegfajta juhárfa közötti különbség lelkes ecsetelgetése. Vagy a tiszafa. Vagy a nagy kedvencek, a párfrányfenyő, vagy a diófa. A szilfákról már nem is merek beszélni, hozzájuk sem merek szagolni stb. Már csak azért sem nyitnék topicot a fákról, mert nem mernék hozzászólni a témához.
Apropó, férfitársaságban vagyunk, Megyesi Évát leszámítva. Levendulát ugyanis tiszteletbeli férfinak veszem. Javaslom a nyers paradicsom zabálást mindenkinek -már nem sokáig lesz sajna-, prosztatabánatalmak megelőzésére és kezelésére kiválónak mondják.
Tegnap láttam a meteorológiáról valami könyvet. Nem rossz. A címére pontosan nem emlékszem, az ára majd két rugó. Úgyhogy megálltam itt vele.
Szerintem talit télen kőne szervezni, akkor minden paraszt ráér.
Szentimenti nem vagyok. Ezt a feleségem szomorúan megerősitené, ha itt lenne.