MADve
2000.09.07
|
|
0 0
1192
|
Szeva!
Nekem a Linzbauer fele nagy vasutmodellezo zold konyvem van meg, abban van leirva, hogy a MAV milyen jelzoket alkalmaz, meg, hogy hogyan mukodnek. Nem tudom, hogy most is ervenyesek-e, amik ott vannak leirva, de ha nem, akkor jo lenne, ha valaki segitene updatelni a tudasomat. Ott az szerepel, es ezt ugyahogy vasuti utazasaim alatti figyelmem is megerositette, hogy az allomasokot (egy vaganyos vonalat figyelembe veve) csak egy bejarati jelzo van. Kijarati jelzok vannak soka, szamszerint annyi, ahany vaganya van az allomasnak. Ezek es a fentebb altalam leirtak szerint a bejarati jelzo kapcsolatban van az ot megelozo terkozjelzovel., a kimeneti jelzok pedig mind a bemeneti jelzovel, mind pedig a menetiranyban oket koveto terkozjelzokkel. Ezekhez a jelzokhoz meg kell a vezerlopultrol kapcsolat, mert ugye ott dontjuk el, hogy 40, 80, stb km/h sebesseget jelezzenek (persze, lehet butitani a rendszert annyira is, hogy pistike csak SZABAD-ra allithassa a kijarati jelzot...De azert legyunk igenyesek!!! Illetve ne fosszuk meg magukat ettol az oromtol sem! Es aki nem igenyli ezt, az bekoti eccerure...) Szerintem igy sokkal kevesebb vezetekre van szukseg, mert nem kell minden egyes LED-hez a vezerlopultrol vezetekelni. Az altalam elkepzelt rendszer (modulok) nem nagyok, egy bejarati jelzot el tud vinni egy 18 labu PIC, ami mondjuk SMD-ben elferne egy 2x3cm-es panelon... Es ebbol a legnagyobb helyet a forrasztasi pontok vennek el!
UDV
MADve |
Előzmény: M61010 (1191)
|
|