Azt hittem, azért nem néztek ilyen lámernek. Én nem is feltételezem senkirol, hogy azt gondolja, hogy az LPT1: porton 3-as kivezetése adja az 5V-ot az akármelyik jelzo vörös fényének.
A különbözo célrendszerek tartalmaznak egyedi gyártású hardver elemeket. Ezek a hardver elemek sok esetben összetettebbek, bonyolultabbak, nagyobb megbízhatósággal muködnek és természetesen drágábbak is, mint maga a PC. A postánál volt egy olyan munkám, aminek során egy programot kellett elkészíteni, ami egy olyan nyomtatót használt, ami akkora volt, mint egy szekrénysor, a nyomtatáson kívül tudott hajtogatni, borítékolni, valami hokezeléssel ragasztani, stb. Az ára (1994-ben) huszonvalahány mFt volt. A vezérléséhez 4 db PC-t használtak. Ha a PC leállt, a nyomtató a már megkapott parancsokat végrehajtotta (ment tovább vagy fél órát), a csatornákat kiürítette (kinyomtatta, összahajtogatta, leragasztotta, bekötegelte, berakta a papírdobozba). De maga a logika akkor se a perifériában van...
Egyébként meg felsorolták, hogy melyik perifériában milyen processzorok vannak, és az alkalmazásokat milyen nyelven írták. A legtöbbrol nem is hallottam, nyilván ezek tényleg speciális, vezérlésre használt nyelvek.