Abszolút Nulla Creative Commons License 2000.09.02 0 0 36
Üdv!

OFF Bocs mindenkitől, de erre muszáj reagálnom, nem tudom megállni.

Raven:

1. "Eloször is: ki mondta, hogy az éhezok tehetnek bármirol? "

Nos, te mondtad (30):

"Afrikában, Dél-Amerikában évrol évre rohamosan csökkennek a Föld tüdejének számító esoerdok, és egyáltalán az állat és növényvilág életterülete a rohamosan gyarapodó éhezok miatt."

Ki az, aki ferdít?:-OO

2. Ha leállítjuk a segélyeket, csak azok is éhesek lesznek, akik eddig csak félig voltak azok, és tízszer olyan gyorsan vágják majd ki a fákat, mint eddig. Meg milliószámra menekülnek mifelénk (ugyanis azért kapják a kaját, mert az euiak meg amcsik ettől paráznak, nem másért). Szal ha a segélyeket megvonjuk, ki is kell irtani őket.

3. "Ha segélyekkel mesterségesen megnövelnénk mintegy 4 milliárd ember életszínvonalát a Földön egy olyan "elfogadható" kelet-európai szintre, a környezetszennyezés a tízszeresére none". Mitől, ha az az életszínvonal a nyugati termelésből származna?

4. "megennénk a Földet"? Mondjuk az élelmiszerfogyasztás szerkezetének átalakítása, bioökonómia, genetika stb. Egyébként így is megesszük (pl. túlhalászás). Mi, nem az éhezők. (A világon megtermelt erőforrások 85%-át használja fel a Nyugat... Kína, Oroszország meg más kis halak ebben nincsenek benne.)

ON (bocs:-))

Dobrony kérdéseire:

1. A status quo nem értem, mitől változtat erkölcsi elveken. Mindenesetre tényleg elég gáz, ha politikusok mondják meg erről a tutit.
2. Szerintem egyáltalán nem (bár alighanem fordítva lett föltéve a kérdés).
3. Igen, miért ne.
4. Elmondtam már, ez a felfogás a szenvedésmentes élet kötelezővé tételéhez vezet ad absurdum, mércék kijelölése meg teljesen önkényes, azért nem jó. Ne dobjuk le.

Előzmény: Ravenblack (33)