Laci Creative Commons License 2000.09.01 0 0 73
Naszóval. Nekem az a gondom társadalmilag a szent jobbal, hogy az tudjátok minek a szimbóluma? Hát az egyház és az állam összefonódásának. És én ebből nem kérnék, pedig most aug.20-án is pont ezt mívelték. Összefolyatták ezt a bárgyú katolikus eredetű (de asszem valamelyik ősi pogány rítus része volt a halott varázslók, nagy emberek testrészeinek a megőrzése, hordozása, stb -nem részletezném, remélem az már nem jön el) katkó ünnepet egy magyar állami ünneppel. Ovinak szerintem a nagy polgárnak nem szabadna kinevezni állami egyházat, és azt nyomatni az én pénzemen egy, kettő, hogy az összefolyás azért sem szerencsés, mert ha túl sok tiszteletet tanusítunk az egyházi személyek iránt, akkor bele fognak szólni a politikába, és azt nem szeretném (ld: sötét középkor -jó, most nem ennyire durva a téma, de azért semmi közük sincs hozzá, csak egy katolikus, református, stb lobbi lenne, ami visszafogná az ország fejlődését).

Ha valaki ilyen hulladarabokat akar hordozni, akkor menjen be a házába, és ott csinálja, de ne az én pénzemen fentartott közterületen (amit egyébként az állam a sajátjának tekint, mert még mindig nem fogta fel, hogy az állam van énértem, és nem én őérte. Komolyan akkor már jobb lenne a kiráyság szerintem (pláne ha király nem egy ekkora PR huszár diktátor, mint Ovi. Mert voltak idők, amikor jobb dolga volt a jobbágynak, mint ma a polgárnak)).

És most ne jönnön mindenki azzal, hogy offtopic, meg offfórum, mert ez mind benne van a témában (mellesleg SteVe hozzászólására sem jött szerintem elfogadható ellenérv).

Szóval ha én meg párszáz barátommal elkezdenék a főtéren menetelni egy friss szent vizihullával, és mutogatni a frissen kivett balatonvízben ázott moszatos tüdejét, és azt tisztelni, akkor mit szólnának? Szerintem a Lipót mezőn kötnék ki. Kb ott lenne a helye annak is, aki ezt a baromságot kitalálta, meg milliókat áldoz rá, miközben vannak nagyobb szükségei is az országnak (jaj, mintha ovit hallanám 8 évvel ezelőtt. De róla is kiderült, hogy csak egy hatalommániás, kis senki, mégha okos is. A jelleme=0).

Hát ez az én véleményem.