Abszolút Nulla Creative Commons License 2000.08.31 0 0 31
Üdv mindenkinek!

FDS: bocs, ha ez jött le, nem húztam fel magam egyáltalán. Annál már jobban ismerem a darwinista urakat (Raven, Leon) – mint a rossz pénzt:-)) (szevasztok!). Magamat meg az őskort csak példaképp hoztam, hogy minden mércekijelölés totál önkényes, realtív, a döntés meg gyakran lehet téves.

Írod: „én a NYILVÁNVALÓAN szenvedésre kárhoztatottak "megkíméléséről" filózom.” Hát bocs, de ha olyan passzban lennék, ezen inkább felhúznám magam, mint a Raven- meg Leon-féle böllérdumán. Ha valakinek az fáj, hogy szenvednek emberek, akkor miért nem a számtalan felnőtt, egészséges szenvedőkön meg éhezőkön meg mittomén kiken próbál először segíteni? Tod, végtelen perverz dolognak teccik, hogy ez a csákó itt szenved, vagy szenvedni fog, ok, „szabadíccsuk meg a szenvedéseitől”. (Ugye horrorfilmbe illő kifejezés?) Ha télleg a társadalom összboldogság-szintjének a felturbózása jár az eszedben, akkor mégiscsak ölég visszás módszer, hogy a negatív tényezőnek számító egyedeket állsz neki kiiktatni, nem? Szal szerintem ha altruizmus, akkor ne itt álljunk hozzá, hanem másutt, osztan ha már mindenki más boldog és elégedett, akkor – ha más út tényleg nincs már –, akkor kezdjünk el ezekkel a gondolatokkal foglalkozni (és aztán vessük is el őket, de gyorsan).

Egyébként milyen előfeltevésekkel áll neki valaki ilyesmiről filózni, úgy értem, mi az az alapérték, FDS, amit feltétlenül szükségesnek tartasz? A szenvedés hiánya, a boldogság? Ez azért igencsak messzire vezet, ha végiggondoljuk a dolgokat. Szép új világ, ahogy ZULLU mondta.
Ráadásul úgy gondolni, hogy jogod van mások helyett dönteni... Nem, szerintem egy újszülött helyett sem. Vigyük csak ad absurdum, ezen az alapon dönthecc mindenkiről, akiről úgy ítéled, hogy magától nem képes: a gyerekekről, a magatehetetlen öregekről, a felnőtt gyengeelméjűekről, aztán a kevésbé gyenge elméjűekről, akik csak butábbak, mint te, és nem értik, mi a jó nekik... Érted, ugye?

Raven, öreg haver, te meg télleg ne húzzál mán, hát legalább az alapvető tényeket vedd figyelembe! Nem segélyekkel avatkoztak oda be a fehérek, hanem gyarmatosítással, a szerves gazdasági-társadalmi fejlődés tönkretételével, némiképp előbb. Szerintem a niggerek lennének a legboldogabbak, ha sosem látják a sápadtarcúakat.
A fák nagy részét meg mit gondolsz, minek vágják ki azok a szerencsétlenek? Azért, mert USA és kanadai multik szépen fölvásárolják tőlük az egészet, mert így annyiért kapnak meg egy köbméter mahagónit, mint otthon egy köbméter mittoménmit, karácsonyfát. Ha ennyire fáj nekik, ugyan mé nem dobják mán meg a brazilokat egy-két tízmillió dolcsival őserdővédelemre? Hát azért, mert ők ennél sokkal többet profitálnak az irtáson.
Azzal pl. tisztában vagy, hogy az USA egymagában a világ környezetszennyezésének 30-50%-át nyomatja? Tudod, milyen erdők voltak Európában meg az amcsiknál, amiket a kedvenceid majdnem nyom nélkül kiirtottak? Nehogymá mindennek az éhezők legyenek az okai, NA!!:-)))))

Abszolút Nyugodt Nulla

Előzmény: FDS (27)