Sziasztok urak.
Al-fan barátom jelezte az alfás topicban, hogy itt érdeklődtök az ATC-s chiptuningról.
Már tényleg elég sok helyen leírtam a tapasztalataimat, a műtétről akit érdekel az elolvashatja a www.extra.hu/alfa-romeo/ oldalon, a teszt-tuning rovatban.
Amit a Váci gyorsulási versenyen tapasztaltam.
A táv kb 200 méter volt. Ezen a távon nagy különbségek nem keletkeznek pár 10 lóerő különbség miatt. Kétszer indultam el, egyszer Larini barátommal akinek ugyanolyan gépe van mint nekem. Őt megelőztem, dúrván 1 másfél kocsihosszal. A második menetben szintén egy 155-ös ellen mentem csak abba a 155 lovas 2.0 16V motor duruzsolt. Attól a géptől végül kikaptam, egy fél kocsihosszal, de mentségemre legyen mondva, elkúrtam a váltást mert lecsúszott a sebváltó markolata, és a kezembe maradt. :((
De a fiuk is úgy látták a pálya széléről, hogy a váltásnál elszenvedett hátrányból a végére valamit visszahoztam.
Összegezve senki ne várjon csodát egy chiptuningtól. Érezhető hatása van, de főleg a jobb autózhatóság a lényeg. Nagyobb nyomaték alacsonyabb fordulatszámnál!
Ki kell próbálni!