Kedves Pioker,
Konyvem adatai. Belovai Istvan:”Fedoneve: Scorpion” Kaphato Bp-en a Rakoczi uton levo Fokusz Konyvesboltban.
Megemlitem, hogy Nemeth Miklos jellemzese, tevekenysegenek elethu ismertetese konyvemben azert hiteles (egyebkent konyvem egeszeben hiteles), mert a bortonben irt naplomblol irtam at minden adatot.
Konyvemben Nemeth Miklos azert kapott helyet, mert mint hatalomban levo kommunista miniszterelnok (Kovacs Laszloval egyutt) a Conrad kemcsoport lebukasa utan vonalasan elhatarolodott attol, “az orszag erdekeivel nem kelloen szamolo kulpolitikatol, amelyet korabban folytattak a NATO- orszagok ellen. Nem kellett volna szolnom. Tovabbra is elo kellett volna segitenem, hogy onkent menjunk a vagohidra szovjet erdekekert. Magyarul, Magyarorszag nyaklo nelkul kemkedett az egesz vilagon. Persze, gondolhatjuk milyen volt ez az elhatarolodasi oszinteseg.
Nemeth azonban elfelejtett elhatarolodni attol a kommunista joggyakorlattol, amely szerint engem eliteltek, mert szolni mereszeltem, hogy a Szovjetuniot kiszolgalo kommunista vezerek Magyarorszagot vagohidra akartak vinni. Nemeth nem torodott azzal, hogy en bilincsben vagyok. Kiszabaditasomra meg csak kiserletet sem tett. Ennyit Nemeth segitokeszsegerol, hazafisagarol, oszintesegerol.
Nemethet, es az egesz kommunista tarsasagot (az atvedletteket is) kivaloan elemzi Javor Bela a “Nicolaus Redivivus” c. irasaban (Magyar Nemzet, 2000.8.28.). Ebbol elvenni nem lehet, csak hozzatenni. Tokeletes, igaz iras.
Hala a fejlodesnek, ma mar lehetosege van azoknak is velemenyt mondani hazank ugyeirol, akik nem tartoznak ugyan a hatalom rendszerebe (esetleg valamelyik media uralma ala), megis kifejthetik es kozzetehetik allasfoglalasukat, velemenyuket es nezeteiket. A gyakorlatban a hatalom NEM reszeseinek jobbak a nezetei, mint a hatalomban levoke.
Miert? Mert tiszta szandekkal, zsebtomesi erdek nelkul irjak, amit irnak.
Ilyen egyszeru ez az egesz.
Udvozlettel, belovai