Ne!
Újabb történet
Személyi Igazolvány csere....
Előzmények:
Lejárt a Személyi, megyek be a pulgámesteri hivatalba...
Néhány órás sorbaállás...
Van nálam útlevél, szül. anyakönyvi kivonat....
BEJUTOK!!!
Történet:
A kedves közalkalmazott (tényleg kedves volt) közölte, hogy a Születési Anyakönyvi Kivonat
3 hónapnál régebbi - itt én megjegyeztem, hogy csak egyszer sikerült megszületnem -
és hogy volnék olyan szíves és ujítsam meg...
K: Az Útlevél nem elég???
V: Nem, azzal csak a fénykép, és az aláírása hiteles, az "Anyja neve" nincs benne...
A Születési Anyakönyvi Kivonat tartalmazza...
K: Hjó, és hogyan tudnám megújítani?
V: ...(megnézte a "kivantot"majd miután meglátta, hogy nem a "mostani lakóhelyemen" születtem, hanem 300 Km-re tőle, csak hát 10-12 éve még lehetett költözni...)
Írjak egy levelet a "istenhátamögötti, talán nem is létező" Önkormányzatnak, levélben
kérjem tőlük a Anyakönyvi Kivonatot "személyigazolvány kiváltása céljából" csatoljam hozzá a "mostani anyakönyvi kivonat másolatát", majd Várjak amíg megküldik, aztán ezzel meg az Útlevéllel sétáljak vissza a "pulgármesteri hivatalba", és akkor majd "el tudják fogadni" a szükséges íratokat..........
K: Ajjajj, hogyhogy ilyen bonyolult??
V: A Jogszabályok ezt határozzák meg...Ez a Törvény
...Itt ezen a ponton tettem néhány talán cinikusnak (is) tekinthető megjegyzést a Jogalkotók elmeállapotára, Intelligencaszintjére vonatkozóan, no meghogy a kedves honatyák honanyák miniszterek, államtitkárok még mindig a hozzá nem értés megfelelő szintjén állnak már évek óta...
A "kedves ügyintéző(nő) itt megemlítette, hogy a Személyazonosságomat igazolhatom Útlevéllel is..."
Marha jó, akkor mi a francér' kell a személyi ???
Mi a fenének költött a kedves Állam ennyi pénzt erre az ÚJ MODERN Személyi Igazolványra, RENDSZERRE???
Na ezen a ponton eldöntöttem hogy nem kérek a személyi igazolványból köszönöm szépen...
EPILOGUS:
Persze az útlevél is hamarosan lejár...akkor mi lesz azt még nem tudom...
Vonuljak Illegalitásba??? :-)