Csokis
2000.08.27
|
|
0 0
40
|
Nem ertem ezt a nagy indulatot. (Illetve szeretnem, ha nem az lenne az oka, amit hinni velek.) Mint mar kifejtettem, augusztus 20. egyszerre egyhazi, allami es tarsadalmi unnep. Ha ez az unnep az allam ezereves evfordulojat unnepli, akkor termeszetes, hogy kiemelt unnepkent kezelik. (Legkozelebb 1038-ban es 1083-ban lesz ehhez hasonlo jeletosege, de az utobbi esetben akkor inkabb csak vallasilag.) Szerintem termeszetes, hogy politikusok ezen az unnepen vilagnezetuk szerint kulonbozo modokon reszt vesznek. Van aki politikai gyulest tart a Margitszigeten, van aki lemegy videkre kenyeret szegni es van, aki reszt vesz a Szent Jobb kormeneten. Szerintem ennyi. Aki katolikus, annak joga van aznap kormenetre menni, aki meg nem, annak mast csinalni. Nekik ezek szokasaik, ok ezt szent dolognak tartjak, te nem. Viszont az orszag eleg nagy reszet erinti es megerinti ez az esemeny (ld. megjelent tomeg) ahhoz, hogy kozvetitse a kozszolgalati teve. Talan tessek toleralni mas hitet es szokasait, nem csak masokon szamonkerni a toleranciat. |
|