phls Creative Commons License 2000.08.25 0 0 890
Hami:
1. A Sipos nagyon drága, szerintem maradjunk a Maros utcánál. Van igazi (nem utcai) kerthelyisége, rossz idô esetén meg tágas belsô tere.

2. Néhány "érthetô" név: Nápoly: Nea polis 'új város', Köln: Colonia 'gyarmat', Los Angeles 'angyalok', Las Vegas 'mezôk', Santa Cruz 'szent kereszt'. Hodvegaköping ezek szerint Hódmezôvásárhely :-)
Némi puskázás eredménye:
Az angol -wich, -wick végzôdés eredete a helynevekben: latin vicus 'falu', pl. Greenwich.
Az angol -cester, -caster, -chester végzôdés eredete a helynevekben: latin castra 'tábor, erôdítmény', pl. Manchester.
Skót helynevekben: Aber-, Inver-: kelta 'folyótorkolat', pl. Aberdeen.
Szláv helynevekben: bel- 'fehér'; -gorod, -grad 'város'. (A Nándor ugyan honnan jött ide? :-) (Nálunk is: Visegrád, Csongrád).
Persze rengeteg van még: -villa, -ville, -t(h)al (völgy), -dorf stb.

3. A többi bank még drágább. Itt a rovatban V. Pétertôl kaptam az ötletet, hogy próbálkozzunk egy takarékszövetkezetnél. Utánajártam, olcsóbbak, de ingyenest egyet találtam; szerintem oda vigyük az aranyrúdjainkat. Az OTP-nél megszüntettük a számlánkat. Kérvényt írtam nekik, hogy adják vissza a számlanyitási díjat (3000). Kis esélyünk van, hogy teljesítik (kész vagyok elvinni a balhét, végül is én választottam). Plusz még buktunk 270 Ft-ot. Egy SÖR! Jól kezdôdik!

Rabida:
Biztos úgy van, csak áruld el, hogy mibôl jöttél rá.
Mi van a teszttel?

Mike73:
Csatlakozom Hamihoz: az írásnak inkább a stílusa az, amely alkalmazkodik a megcélzott olvasói körhöz.

r_bendegúz:
A honlapunk még nagyon kezdetleges. Látogassál meg késôbb is bennünket. A "kekeckedésed" nem az: valóban jobb a "legutóbbi". Én a frissítéshez is hozzátenném (vagy: "Utoljára frissítve").

link: rumci listájához még: utalás, hivatkozás, ugrás.

Az összejövetelrôl:
TiTi és Normann Karcsi tud jönni, Iván nem. Ezek szerint a résztvevôk: Hami, Szab, Mr. Prof, TiTi, Karcsi, phls, esetleg még Abs 0 és Rabida. – RRRRRetix??? – Rumci, nem tudnál eljönni?
Még egyszer: fô témánk a honlapunk felépítése és tartalma, de bármi más fontos dolgot is megbeszélhetünk. Az elôzô összeröffenések tapasztalataiból okulva mindenkit kérek, hogy készüljön fel, s próbáljuk kihasználni az idôt.