Kedves Onobody!
Még valamit a parlagfűről, azután nem terhellek Benneteket tovább.
Figyeljétek csak a latin nevét (remélem jól emlékszem): Ambrosia elatior .
De az Ambrosia: biztos OK.
Kulcsszó: Ambrosia = Ambrózia = Nektár= Méz
Magyarázat; (tudtommal) az ókorban a rómaiak a parlagfűféléket kiváló mézelő növénynek tartották. Innen az Ambrosia név. Aki az Ambrosia név eredetére más, érhetőbb megoldást felkínál, köszönettel elfogadom.
XX. század: értéktelen gyomnövény, kiírtani. Ja, eszembe jut, hogy Szegeden is lövöldözték a belvárosban a verebeket (60-as évek vége, 70-es évek eleje). A 80-as években kivágták a nyárfákat. Persze a kérdést nem tették fel akkor sem maguknak; pl. mitől szaporodtak el ennyire a verebek? Ma már jót mosolygunk ezeken. Pedig a történet most is ugyanarról szól.
Most virágzik; libatop, szőrös disznóparéj, útifűfélék, aranyvessző, csalánfélék. Ez mind allergiát okoz! Ha a logikát követem; ezeket is írtsuk ki.
Por, szén-monoxid, olvadó aszfalt, coca-cola, kávé, cigaretta. Ezekről hallgatunk.
A dolgok összefüggenek. Ez az álszent világ mindig kényszert érez arra, hogy keresztre feszítsen valakit, valamit, ha a civilizáció nem úgy működik ahogy szeretnénk. A problémát a természetben keresi, aminek ő is része. Számomra a parlagfű története is csak erről szól. Elfeljük, hogy milyen csodálatosan érzékeny, összetett testnek vagyunk a részei.
No itt véget is ér az esszém. Nem szándékoltan, de elég OFF-ra sikeredett.
Haaaaaaaaaapppppppppccccccccccciiiiii............
Kopáncsi