Rabida Creative Commons License 2000.08.19 0 0 850
Szia phls!

Megnéztem az egyesületi honlapot (Kiadványszerkesztés... topicból)
Aztán megint az indexen vagyok.
HÁnyan vagytok az egyesletben? Lehet, hogy tényleg jónak tűnik a szaporítás, bár ennek is megvannak a hátrányai: nehezebb összehozni a népeket, felhígulhat, elhalhat a dolog. Szerintem 5.500 ft nem olyan vészes egy évre 10emberre szétosztva.

Az internetes helyesírásszabályokról:
- nem az interneten kell(ene) megtanítani a jónépet helyesen írni, hanem az iskolában. Itt már csak alkalmazni kellene a tanultakat. Valamit biztos lehet tenni, csak milyen hatásfokkal?
- a neten van (ahogy én látom) egy erôteljes szlogenesedés - ez szép mondat lesz -, ami több okból fakad. Lényegesen gyorsabban lehet írni, ha egyszerűsít az ember - pl: soxor sokszor helyett, ami ugyan nem helyes ma még, de bármikor az lehet, a file is írható fájlnak, stb...
Lehet és kell is egyszerűsíteni sajnos a tempó miatt. Sokszor van elütés is kimrad, többb lesz, megscerélôdik egy-egy betű, ezzel bizonyos helyeken nincs baj. Ha vizont weblapot készít valaki, az ugye kidványnak számít, pláne ha nem magáncélra csinálja. Akkor már durva, helytelen és elfogadhatatlan a sajtóhiba.

Előzmény: phls (849)