BIGdaddy Creative Commons License 2000.08.18 0 0 16
Hogy mi az az informatikus? Szerintem aki képes átlátni, megérteni egy bármilyen területen felmerülő informatikai problémát és arra megoldást próbál kitalálni (legalábbis így korán reggel ezt gondolom :))

Szerintem az a probléma, hogy nagyon sok embernek informatikus=programozó, holott nem. Én az egyetem kivételével nem programoztam, soha nem is akartam, mert bár érdekes és kellemes élmény, amikor végre azt csinálja a progi amit akartál, de én nem vagyok egy programozó alkat. Nincs hozzá ösztönöm. Ezért kezdtem más munkakörben (szervezés, projektvezetés), de kicsit félek attól, hogy később visszaüt, amikor már "vezetőkorba" érek, hogy nincs a dolog legalján lévő munkáról munkatapasztalatom (egyetemi az van, 5 évnyi).

Konkrétabb cégek (nem feltétlenül névvel, csak több jelzővel, hogy behatárolhassuk) lehetőségei, tapasztalatai, pénztapasztalatok, időtapasztalatok?
Az én gondolataim szerint ahová érdemes, mert sok a tapasztalat és a pénz is relative több: banki szféra, távközlés, informatikai multi cégek magyar léányai. Én úgy látom, hogy ezen helyeken nem is folyik szinte programozás, ezeket mindig kiadják kisebb magyar cégeknek, akiknek ebben van tapasztalatuk. És 2-3 éves gyakorlattal, ismeretséggel innen továbbállni főnyeremény lehet. Rosszul látom?