Ugyan megfogadtam, hogy nem állok le veled köpködő szinted miatt, ezeket nem hagyhatom nyitva:
elvakultság:
"...Egy öngóllal ment pontot a csapatnak távolról sem nevezhető, szóban forgó hazai klub..."
No comment.....
Tavaly hasonlóan indult minden, aztán MÖGÖTTÜNK HÁNY HELLYEL kötöttetek ki?
Mondanám, hogy egy ominózus Dunaferr-meccsel lényegében tönkrement számunkra az idény, de téged ismerve félve mondok észérvet, az ismert okok miatt.
Továbbá mindösszesen úgy tudom, végérvényben 2-4 pont különbséggel zártuk egymás közt az idényt, noha játékosaink - bár ezt soha nem fogom megérteni - könnyed játszadozásnak vették a lényegében tét nélküli további fordulókat. Természetesen a Deutsch galád beavatkozását /ti. pontlevonását, megvárva, mikorra kialakultak a csoportok/ figyelmen kívül hagyva, ami miatt fél éven át nem járhatunk egymás elleni derbikre.
Nézzed vissza, hogy, attól a megel?z? naptól kezdve, amikor is elmaradt a Dunaröff elleni meccsünk (BL
el?selejtez? miatt), a Nemzeti Sportban 8 egymást követ? napon (péntekt?l-péntekig) 3 cikk jelent meg a
FERENCVÁROSRÓL (ebben nem csak a focicsapat van benne)
Ehhez sem kell azt hiszem magyarázat.........
Valóban nem kell magyarázat, ha ez tényleg így van. Ám ez egy kiragadott példa, hiszen ha a többi hetet nézzük, lényegében visszaáll a megszokott kerékvágás, értékrend! Herczeg eddigi öt góljáról hol is olvashattunk?
"...Közhangulatot, közízlést igyekeznek irányítani, ám aki benne él a valóságban, legyintve elhatárolja magát ezen
lufiktól..."
Ne haragudj már, de kire gondolsz? Vagy csak úgy beszélsz ész nélkül, mert jól hangzik?
Ilyet a régi kommunista vezet?k beszédeiben lehetett hallani!
Ez gyenge volt. Tudod, másokkal ellentétben nem szokásom hangzatos, semmitmondó, sértő és alaptalan kifejezéseket tenni. Arra kérlek, most próbáld kimondani erre, hogy mindennemű alapot nélkülöz.
"...mi áll valójában emögött a felpumpált egyesület mögött..."
Melyik egyesület nem felpumpált? A tiétek?
Ma a világon nagyon kevés azon labdarúgó egyesületek száma, amik teljesen önállóan megtudnának állni!
Nyugati országonként 2-3 csapat! Ez megint tény!
Olyan ez mint a tömegközlekedés, hogy hiába lesznek a jegyárak iszonyú drágák, a teljes m?ködést akkor sem
fedezik a bevételek.
Tömegközlekedés: így van. Én soraimmal az előzmények ismeretében arra próbáltam utalni, hogy mind média, mind egyéb részről történő pumpálás. Ez - az általad említettekkel egyetemben - ugyancsak tény.
No hát ez a legszebb:
"... Esetünkben nem, milyenjóegyetmostbelénkrúgni"-elv érvényesül, hiszen hellyel-közzel második éve csalja a
focit a Ferencváros, mégis kinyitod a csapot, és ömlik a Fradi, Fradi, Fradi!
Közelítsük meg témánkat szurkolói oldalról. Gyönyörűen, már-már meghatóan hangzik, hogy meló, suli, család,
távolság, pénz, ido, etc. Úgy gondolom, aki +18, magát zöldnek mondó fiatalember csak a tv-ből látta az Üllői utat,
az nem több üres divatdrukkernél, olyannál, akit a zöldorientált média irányított tévútra!... "
Ezeknek a mondatoknak nincsen értelmük. Te találod ki ezeket a gondolatokat, úgy beszélsz, mint azok a zsidók,
akik mindig-minden mögött ellenséget, üldöztetést, elnyomást, és fajüldözést látnak.
Állandóan védekeznek és vádaskodnak!
Teljes az "összefüggéstelenséged".......
Árpád! Úgy érzem, ezt inkább magad nem akarod érteni. Te elfogadnád egy olyan haverodat, akivel gyerekkorod óta barátkozol, ő váltig állítja, hogy kedveli a csapatot, jár meccsekre. Mígnem elérkezik az a pillanat, amikor úgy döntesz, barátságotok jeléül elhívod az Üllőire. És ő csak annyit mond a szemedbe: jobb nekem az tv-n keresztül. Nos? Akkor javaslom, gondold át mégegyszer / már ha ezt elvárhatom tőled/.
"Talán a közelmúltban az volt a legnevetségesebb, mikor pályájukon, ha jól emlékszem, UEFA főtábla-odavágón,
az AEK Athén volt az ellenfél, és megjelent, írd és mondd, 9000 fan! Akkor hogy is van az a 60%?... "
Honnét veszed ezt a számot?
Emlékeimből.
De még ha igaz is lenne, szerinted csak az Fradista aki kinn van a meccsen?
Valamelyik lila agyú hozzászólásában azt olvastam, hogy az on-lila pletykacsatin milyen sok külföldön él? lila
érzelm? közeledik egymáshoz.
Akkor aki kinn él és nem jár a csapat meccseire az nem drukker?
Nevetséges!
Szabolcsban, ha nincs pénze a felutazásra meg jegyre, akkor már a nyomorult nem drukker?
Szerinted ma Magyarországon a válogatottnak csak 5000 drukkere van?
Látod milyen baromságot beszélsz?
Az pusztán a te elvont logikád eredménye, hogy mindezt a külföldön élő fanoktól kértem számon. Te belemagyarázod a sorok közé a neked tetszőt, aztán büszkén állítod, hogy mekkora baromságot is beszélek! Holott részemről szó nem esett az országhatáron túl maradottakról, még utalás szintjén sem. Arról az általad felhozott Szabolcsban élőről sem várom el, hogy ott legyen a helyszínen, mindössze azt próbáltam érzékeltetni, hogy hol volt az "országos Fradi-tábor" erről a mérkőzésről, mely lényegében csúcspontja a bajnoki szereplésnek. Mariska néni is elmegy a kulturális kiállításra, melyre egész évben készült a férjével, feltéve ha ideje és pénze engedi. Ha országszerte sok ilyen Mariska nénit képzelünk el, már nem is olyan képtelen az állításom. És akkor még egy dolog: a fővárosi ,,Mariska nénik" merre jártak??? Abból a kétmillióból.
Alattomosság-ügyben: ezt látom nem tudtad kihagyni, de ez már annyira nem illene ehhez az asztalhoz, hogy ezt nem boncolgatnám. Félre ne értsd, bárhol, bármikor megtárgyalom veled. Csak nem itt, nem most, és ha megbocsájtod apám: valamivel higgadtabb, belátóbb stílusban.
"...Végezetül kézisek, vízilabdások: tisztelem eredményeiket,de ugyan ezen két szakosztály mivel ,,előkelőbb"
rangú az xxx város kosarasaitól, azoktól, akiket legyőzni otthonában óriási fegyvertény, még Európa
élcsapatainak is?!..."
Ide azt hiszem neked kellene konkrétumokat felsorolni.
Szándékosan nem tettem, mert tartottam sorstársaidtól, akik annyit tudtak volna kivenni a mondandómból, hogy hűha, akkor a Viola kosarasai, íme, előttünk az etalon. De mivel megkértél rá, röviden. A MiZo-PVSK női kosárlabda-csapata ugyebár hazánkban a '90-es évek legeredményesebb együttese. Sorban fényes sikereket értek el, sok-sok ember buzdítása, szimpátiája mellett. Utóbb veretlenül nyerték a magyar bajnokságot, 30-0-ás veretlenségi sorozattal, amit a fináléban ezt egy hasonlóan szép sikereket elérő Sopronnal szemben őriztek meg. Egy nagyszerű edzővel az oldalukon elérték azt, hogy a csapat a nemzetközi mérkőzéseken megtöltse a sportcsarnokot, varázslatos hangulatot varázsolva /megesett, 6000 ember is buzdította ezen sorozat alatt a lányokat/. Mára az egyik favoritok a sorozatban, ha az élegyesületek közül meghallják a csapat nevét, nem egy helyen elismeréssel beszélnek mind a játékosokról, mind a közönségről.
Remélem Árpi, ez a stílus a mértékadó, nem kívánom, hogy a hozzászólás elején írt mondat lépjen életbe.