Sziasztok!
sas2:
"Szvsz. nem kötelez? drogosnak lenni, szabad választás, következményekkel. Lehet, hogy drog helyett sporttal, kultúrával, emberi közösség építésével kéne próbálkozni? Természetesen nem drogpárti ballib közösségre gondolok…"
ad 1.: Ha szabad a választás, akkor szabadon lehet azt az életformát is választani, hogy füvezik-e valaki, sőt, heroinozik.
ad 2.: Nem tudom, hogy kérdezte-e valaki, hogy mivel kellene próbálkozni? Most tényleg meg akarod mondani, hogy mi a jó mindenkinek? Van egy tippem erre: nem fog sikerülni. Én sem mondom Neked, hogy drogozz (avagy ne tedd), csak annyit, hogy hagyd békén azokat, akik már megtalálták azt az utat, amiben:
- jól érzik magukat
- társaságot találnak
- kicsit másfelé is nézhetnek stb.
És ez vonatkozhat a cserkészésre, az olvasásra és marihuána szívására.
Aztán ott a másik fele:
- veszélyes
- halálos is lehet, stb.
Ez pedig a sziklamászástól kezdve a politikai szervezkedésen át a heroinozásig szintén sok mindenre igaz.
Most akkor melyiket válasszam? Szerintem mindegy. Minden önmegvalósítás csak pótcselekvés. Csak erről én tudok is :)
Bard:
A spórát behozhatod Mo-ra (csak kérdés, hogy esetleg figyelnek-e utána...)
A "pszichoaktív anyag" (a pszilocibin) természetesen illegális, hiszen ez okozza a tudatmódosítást :) De ez csak a kifejlett gombában található meg. Ha jól emlékszem, a Lycaeum Varázsgomba FAQ-ban sok info van erről.
joy:
Hogy mi "halál pontosan" a méreg?
Végső soron minden. Csak a hatásuk mértéke (és irányultsága) különböző.
Az önhülyítésről meg csak annyit, hogy én speciel pont nem erre törekszem. Felhasználom a körülöttem lévő eszközöket ahhoz, hogy megismerjem önmagam és a létezésem.
A drogkérdés a politika és társadalom tükre. Ha meg akarjuk oldani, érdemes megvizsgálni a miérteket. De különben tényleg ezért nincs megoldva: mert nagyon sokan nem a saját dolgukkal törődnek... (szálka-gerenda effektus)